Politie Noord- en Oost Gelderland


------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 24 maart 2004


Kilder - Diefstal uit auto's


Vier inwoners van Kilder hebben aangifte gedaan van inbraak in hun personenauto. In de nacht van dinsdag 23 maart op woensdag 24 maart werd ingebroken in personenauto's die geparkeerd stonden aan de Captain Goodwinstraat, de Groeneweg, de Lindeboom en de Rozenpas. De daders vernielden een ruit van de auto of forceerden een portier en namen radiocdspelers en een radio-mp3-speler weg. Bij een tweede auto die geparkeerd stond aan de Captain Goodwinstraat bleef het bij een poging tot inbraak.


Winterswijk - Diefstal uit personenauto

Tussen 21 maart 23.59 uur en 22 maart 09.30 uur is ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond bij een woning aan de Goorweg. Uit de auto werd een radiocdspeler weggenomen. Het is niet bekend hoe de daders in de auto zijn gekomen.


Doetinchem - Zakkenrollen


Twee inwoners van Doetinchem hebben aangifte gedaan van diefstal van hun portemonnee.
Een 74-jarige vrouw wilde op 23 maart op de weekmarkt in de Plantenstraat tussen 09.45 uur en 10.15 uur goederen afrekenen en bemerkte dat haar portemonnee met daarin ruim 100 euro uit haar handtas was weggenomen.
Ook de portemonnee van een 64-jarige vrouw werd tussen 09.15 uur en 09.30 uur in een onbewaakt ogenblik op de weekmarkt uit haar handtas weggenomen. In de portemonnee zat een bedrag van enkele tientallen euro's.


Lichtenvoorde - Verkeersongeval met letsel


Een 33-jarige fietser uit Lichtenvoorde is op 23 maart omstreeks 16.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de De Rode van Heeckerenstraat en de Tongerlosestraat. Een 57-jarige inwoner van Winterswijk reed met z'n auto over de De Rode van Heeckerenstraat en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de man uit Lichtenvoorde die voor hem van rechts kwam. De man uit Lichtenvoorde is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.


Hengelo (Gld) - Diefstal cosmetica


Bij een drogisterij aan de Kerkstraat in Hengelo (Gld) is op 23 maart om ongeveer 14.40 uur een aantal doosjes met lippenstift weggenomen. Omstreeks genoemd tijdstip kwamen twee mannen in de winkel, waarvan er één de verkoopster afleidde, waarna de tweede man de cosmetica heeft weggenomen. De weggenomen lippenstift heeft een waarde van ruim 300 euro.


Winterswijk - Winkeldiefstal


Een 52-jarige inwoner van Winterswijk is op 23 maart aangehouden omdat hij bij een winkel aan het Europapark goederen met een waarde van E 5,99 had weggenomen zonder deze te betalen. Aan de man werd een transactie van 125 euro uitgereikt.


Zeddam - Licht gewond bij aanrijding


Een 49-jarige automobilist uit 's-Heerenberg is op 23 maart omstreeks 17.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kilderseweg. De man reed met zijn auto over genoemde weg en kon niet tijdig stoppen toen een voor hem rijdende auto die werd bestuurd door een 22-jarige inwoonster van Nijmegen afremde omdat een auto voor haar stopte. Door de aanrijding botste de vrouw uit Nijmegen met haar auto tegen de auto van een 27-jarige automobilist uit 's-Heerenberg. De 49-jarige man uit 's-Heerenberg klaagde na de aanrijding over pijn op de borst.


Einde berichten


Voor informatie:

Anton de Ronde, voorlichting politie regio Noord- en Oost-Gelderland, telefoon 0900 - 8844



---- --