Gemeente Waalwijk

Bezoek gedeputeerde in het teken van de toegekende TIPP-subsidie

Gedeputeerde Onno Hoes komt 24 maart aanstaande op werkbezoek naar de gemeente Waalwijk. Zijn bezoek staat in het teken van de in januari jongstleden door het college van Gedeputeerde Staten (GS) aan Waalwijk toegekende TIPP-subsidie. Deze subsidie (1 miljoen euro) is verstrekt voor de revitalisering van het bedrijventerrein Haven in Waalwijk. De heer Hoes wordt om 13.00 uur in het gemeentehuis te Waalwijk ontvangen waar het verstrekte subsidiebedrag symbolisch wordt overhandigd. Vervolgens brengt de gedeputeerde een bezoek aan het bedrijventerrein Haven VII en aan het kantoor van Parkmanagement Waalwijk.

Realisering ruimtelijk-economische projecten

Dinsdag 27 januari jongstleden heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten om de gemeente Waalwijk 1 miljoen euro TIPP-subsidie toe te wijzen voor de revitalisering van het bedrijventerrein Haven in Waalwijk. Deze subsidie die in het kader van het Besluit Tender investeringsprogrammas provincies (TIPP) wordt toegekend is primair bedoeld voor het realiseren van ruimtelijk-economische projecten in de provincie Noord-Brabant. Het gaat hier om de vierde en laatste editie van deze subsidieregeling. Op het ministerie van Economische Zaken wordt momenteel gewerkt aan het Actieplan bedrijventerreinen, waarin het beleid op economisch zaken voor bedrijventerreinen wordt vormgegeven. Onderdeel van dit actieplan is het opzetten van een nieuw financieel instrumentarium als opvolger van onder meer de TIPP-regeling.

Verbetering regionaal investeringsklimaat

De subsidieregeling van het ministerie van EZ is bedoeld om het regionaal investeringsklimaat te verbeteren. De provincies kunnen op basis van een visie investeringsprogrammas indienen voor een subsidie van maximaal 6,8 miljoen euro. De provincie Noord-Brabant kreeg in december 2003
5,1 miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken voor de vernieuwing van bestaande bedrijventerreinen in Brabant. Gedeputeerde Staten heeft hier nog 765.750 euro aan toegevoegd.

Het geld is bestemd voor de herstructurering van bedrijventerreinen in diverse gemeenten waaronder de gemeente Waalwijk en voor het provinciale Investeringsprogramma Kwaliteit Bedrijventerreinen, dat zich richt op kennisopbouw en kennisuitwisseling rond het realiseren van kwalitatief hoogwaardige bedrijventerreinen. Brabant ontving het bedrag van 5,1 miljoen euro, omdat de ingediende projecten goed waren voorbereid, snel zijn te realiseren en een grote mate van financiële haalbaarheid hebben.

Verdeling subsidie

Het investeringsprogramma Ruimte maken voor Kwaliteit (4^e tender TIPP) heeft voor 5.870.750,- euro aan subsidie beschikbaar. GS hebben besloten deze als volgt te verdelen:

Herstructurering bedrijventerrein haven Cuijk: 500.000,- euro; revitalisering bedrijventerrein Tichelrijt I Dongen: 825.050,- euro; revitalisering bedrijventerrein De Nijverhei Rucphen: 1.468.972,- euro; revitalisering Reinierpolder I Steenbergen: 346.590,-euro; revitalisering De Dubbelen Veghel: 1.000.000,- euro; revitalisering bedrijventerrein Haven Waalwijk: 1.000.000,- euro; revitalisering Havens Werkendam: 730.138,- euro.