Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Persberichten
Overbrenging, rouwbeklag en herdenking door Staten-Generaal

22-03-2004
Woensdag 24 maart zullen Hare Majesteit de Koningin en Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Irene, Prinses Margriet en Prinses Christina rond 11.00 uur het stoffelijk overschot van hun moeder, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden begeleiden bij de overbrenging van Paleis Soestdijk naar Paleis Noordeinde in Den Haag. Rond 12.15 uur wordt de stoet bij Paleis Noordeinde verwacht. De stoet verlaat Paleis Soestdijk via de Baarnse zijde, gaat vervolgens over de Amsterdamsestraatweg, over de A1, bij Knooppunt Eemnes de A27 op, volgt dan de A12. In Den Haag vervolgt de stoet de route over de Utrechtsebaan, Zuidhollandlaan, Mauritskade, Parkstraat, Oranjestraat en Paleisstraat.

Rouwbeklag officiële deputaties Diezelfde middag worden officiële deputaties op Paleis Noordeinde in de gelegenheid gesteld hun rouwbeklag te tonen. De deputaties betuigen hun respect aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden in de daarvoor ingerichte chapelle ardente. Vanaf 14.00 uur defileren de deputaties langs de baar en vervolgens kunnen zij het condoleanceregister tekenen.

Rouwbeklag publiek
Met ingang van donderdag 25 maart tot en met zondag 28 maart is er gelegenheid voor het publiek om afscheid te nemen van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden. In Paleis Noordeinde kan van 9.00 uur tot 22.00 uur gedefileerd worden langs de baar. De toegang tot het paleis is via de hoofdingang van de Prinsessetuin aan de Prinsessewal, aan de achterzijde van het paleis. In de Prinsessetuin is een speciale tent opgesteld, waar het condoleanceregister kan worden getekend. Fotograferen en filmen is in het paleis niet toegestaan. Bloemen mogen niet in het paleis worden meegenomen. Buiten het paleis zal worden aangegeven waar bloemen kunnen worden neergelegd.

Verenigde Vergadering Staten-Generaal De Staten-Generaal herdenken op woensdag 24 maart om 12.45 uur in een bijzondere Verenigde Vergadering het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden. Bij de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal zijn ministers en staatssecretarissen aanwezig. Aansluitend nemen zij deel aan het rouwbeklag. Terug naar overzicht