Titel: Ordina neemt complete back office Staalbankiers over

ORDINA NV
Rubriek: Economie
Datum en tijd: 24-03-2004 08:03

Ordina neemt complete back office Staalbankiers over

Achmea dochter Staalbankiers heeft het voornemen haar back office- en IT-activiteiten uit te besteden aan Ordina. Partijen hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend. De looptijd van deze business process outsourcing overeenkomst is 7 jaar, de contractwaarde bedraagt circa EUR 16 miljoen per jaar inclusief BTW.

Ordina wil metbusiness process outsourcing de toon zetten in de financiële markt. Staalbankiers brengt nu als eerste Nederlandse bank haar back office voor effecten, betalingsverkeer en diensten ten behoeve van andere bancaire producten onder bij Ordina. Ordina heeft na uitgebreid onderzoek de back office van Staalbankiers geselecteerd als basis voor een streng beveiligde, hoogwaardige infrastructuur op basis waarvan ook andere banken en vermogensbeheerders hun volledige bancaire administratie kunnen onderbrengen.

'Voor Staalbankiers biedt deze oplossing de door ons gewenste flexibiliteit als mede belangrijke kostenvoordelen', aldus interim bestuursvoorzitter Erik van der Merwe. 'Wij willen ons volledig gaan richten op private banking. De propositie van Ordina biedt ons de ruimte om ons te concentreren op het klantcontact en commerciële slagkracht, terwijl wij onze back office en IT-activiteiten optimaal toe kunnen snijden op de nieuwe situatie. Ordina heeft daarin bewezen een betrouwbare partner te zijn'.

Het platform dat wordt overgenomen bestaat uit een selectie van marktleidende bancaire pakketoplossingen, die als geheel maar ook als individuele bouwstenen kunnen worden ingezet. Dit vormt het hart van een bancair service centrum waar bancaire kennis en ICT kennis nauw samengaan. 'De filosofie achter deze propositie is dat ook andere financiële instellingen kunnen profiteren van schaalvoordelen. Uitbreiding van het aantal deelnemers is zeker onze intentie zodat onze eerste klant Staalbankiers met behoud van kwaliteit op den duur nog sterker kan profiteren van kostenvoordelen', aldus Ronald Kasteel, bestuursvoorzitter Ordina.

De circa 88 medewerkers van het Achmea-onderdeel, waaronder administratieve krachten en functioneel en technisch applicatiebeheerders, zullen bij Ordina in dienst treden. Ordina neemt tevens de bijbehorende ICT-infrastructuur over. Uiteraard gebeurt een en ander met inachtneming van advies- en toestemmingstrajecten, ondermeer van de toezichthoudende instanties. Het streven is de transactie in de loop van het derde kwartaal van 2004 te vervolmaken.

Over Ordina
Ordina is met haar jaaromzet van EUR 345 miljoen een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Het bedrijf profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis wil Ordina waarde toevoegen aan de business van klanten. Ordina is cross industry actief op de gebieden Enterprise Solutions, System Integration & development, Application management, Technical Automation en Infrastructure solutions. Kennis en kunde voor branche specifieke oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Utilities, Telecom en Media (UTM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ca. 3.200 medewerkers. Het aandeel Ordina NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

++++++++++++
Voor informatie:

Ordina
Ronald Kasteel

030 - 298 4159