Tiscali

TISCALI EN DORNA ZETTEN SAMENWERKING VOORT NA SUCCES OFFICIËLE MOTOGP WEBSITE

Online toegang MotoGP dankzij Tiscali, officiële World Championship internet partner

Barcelona/Cagliari/Utrecht 24 maart 2004 - Tiscali en Dorna Sports zetten hun samenwerking in 2004 voort, waarbij Tiscali de officiële internet partner van de MotoGP site blijft. Met de nieuwste streamingtechnologie zorgen de twee partijen ervoor dat gedurende het raceseizoen een steeds grotere groep internetgebruikers toegang krijgt tot de nieuwste multimediacontent van MotoGP's officiële website http://motogp.tiscali.com.

Al sinds 2002 is de samenwerking tussen het vooraanstaande Europese internet communicatiebedrijf en het Spaanse Dorna - dat eigenaar is van de rechten voor de MotoGP World Championship - zeer succesvol. In 2003 werd de officiële website http://motogp.tiscali.com maar liefst 34 miljoen keer bezocht en werden meer dan 500 miljoen webpagina's bekeken.

De partijen gaan diverse pay-per-view multimediapakketten aanbieden die toegang geven tot exclusieve live video's, interviews, interactieve clips van de meest spannende racemomenten, racesamenvattingen, video- en fotogalerijen en het 'expert eye' gedeelte met exclusief commentaar van beroemde coureurs. Ook biedt de website toegang tot begeleide etappes, historische achtergronden, live timing, MotoGP Legends, coureurprofielen en een groot archief van 10 jaar World Championship video's.

Voordat het raceseizoen 2004 op 18 april van start gaat in Welkom (Zuid Afrika) worden de 'look & feel' en navigatiefuncties van de site volledig vernieuwd. Ook worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Tiscali levert hiervoor de live en on-demand streamingtechnologie en Dorna de content.

De content is al beschikbaar in het Engels, Italiaans, Spaans, Frans en Japans, en zal nu ook in het Portugees en Nederlands te zien zijn. De nieuwe website wordt gelanceerd tijdens de Official MotoGP Test in Catalunya op 26 maart.

Internetgebruikers kunnen kiezen uit een breed aanbod van diensten en verschillende manieren om te betalen, waaronder één Grand Prix competitie voor ¤3,00 tot een volledig pakket van ¤30,00 dat toegang bied tot alle content op de site.

Over Tiscali

Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), 'the Internet Communication Company', biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijke doeleinden, innovatieve communicatiediensten en content. Op 31 december 2003 had Tiscali 7,8 miljoen actieve gebruikers waarvan 840.000 breedbandabonnees, een gestage groei. In de eerste maanden van 2004 werd het aantal van 1 miljoen ADSL abonnees bereikt. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com

Over Dorna

Dorna - gevestigd in Madrid (Spanje) - is de exclusieve eigenaar van alle commerciële en TV rechten van wereldwijde topmotorfietssport, waaronder de Motorcross World Championships, de World Supercross GP Championships en de MotoGP World Championships. Voor meer informatie over Dorna: www.motograndprix.com



Tiscali