Akzo Nobel

Akzo Nobel opent nieuwe fabriek voor antiaanbakcoatings in Brazilië

Akzo Nobel investeert in op twee na grootste markt voor antiaanbaktoepassingen.

Arnhem, 24 maart 2004 Akzo Nobel heeft een nieuwe fabriek voor antiaanbakcoatings geopend in São Paulo (Brazilië). De fabriek produceert coatings voor de Braziliaanse industrie voor kookgerei en voor zeer uiteenlopende speciale industriële toepassingen, zoals zuigers voor automotoren en rollen voor kopieermachines.

Na de opening vorig jaar van een nieuwe fabriek in China is de vestiging van een fabriek in São Paulo opnieuw een voorbeeld van onze voortdurende inspanning om de wereldwijde positie in antiaanbakcoatings te vergroten, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten. Een van onze belangrijkste doelstellingen is te blijven uitbreiden in groeigebieden. Deze nieuwe fabriek helpt die strategie te verwezenlijken omdat wij hierdoor dichter bij onze internationale afnemers zitten, van wie velen in de afgelopen jaren hun productie naar Brazilië hebben verplaatst.

Bill McPherson, General Manager van Akzo Nobel Powder Coatings, waaronder ook de antiaanbakcoatings vallen: Het totale wereldverbruik van antiaanbakcoatings is ongeveer USD 230 mln en Brazilië is de op twee na grootste markt voor antiaanbaktoepassingen voor kook- en bakgerei en elektrische apparaten. Deze opening is zeer belangrijk omdat wij hierdoor sneller kunnen reageren op de lokale behoeften in de Zuid-Amerikaanse markten.

Akzo Nobel is de op één na grootste producent van antiaanbakcoatings in de wereld. De fabrieken van Non-Stick Coatings bevinden zich in Noord-Amerika, Italië, India en China en produceren verf- en poederproducten voor huishoudelijke toepassingen en zeer uiteenlopende specialistische industriële toepassingen. De nieuwe fabriek is gebouwd op het terrein van Akzo Nobel Decorative Coatings in het district Raposo Tavares in São Paulo.

Internet: www.akzonobel.nl; www.an-nonstick.com

Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343