Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 24-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Mistig

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 maart raakte een snorfietsster gewond.

Rond 04.40 uur reed een 26-jarige snorfietsster uit Amersfoort over de Kleine Koppel. Door de mist was haar bril beslagen en daardoor zag zij een paaltje over het hoofd. Zij botste tegen het paaltje en kwam ten val. Daarbij liep zij letsel aan haar been op. Zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op dinsdag 23 maart gedroeg een winkeldief zich zeer agressief na op diefstal te zijn betrapt.

Rond 17.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Rietzangerstraat dat een klant een fles port pakte en onder zijn jas deed. Hij passeerde de kassa zonder de wijn af te rekenen. Hij werd aangesproken door een medewerker, maar de verdachte reageerde verbaal zo agressief dat hij hem niet aan durfde te houden.

De verdachte, een 45-jarige man uit Amersfoort, werd even later door de politie in de omgeving aangehouden. Hij was nog in het bezit van de gestolen fles. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Verkeerscontrole

LEUSDEN De politie heeft op dinsdag 23 maart van 10.30 uur tot 12.00 uur op de Groene Zoom een verkeerscontrole gehouden. Negentien bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen en vier omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u.

Inzittende gewond

LEUSDEN Op dinsdag 23 maart raakte een inzittende gewond bij een aanrijding.

Rond 10.45 uur reed een 45-jarige automobilist uit Amersfoort vanaf de Leusbroekerweg de Arnhemseweg op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 76-jarige automobilist uit Woudenberg, met een ernstige aanrijding tot gevolg.

De 67-jarige Woudenbergse passagiere van de 76-jarige bestuurder moest uit de auto worden geknipt. Zij werd met hoofd- en schouderklachten en armletsel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.