Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 24 maart 2004

* OVERVAL BEDDENZAAK
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond half zes werd door een met een slagersmes gewapende man een overval gepleegd op een beddenzaak aan de Bergselaan. De overvaller bedreigde met het mes een 23-jarige medewerkster van de zaak en eiste geld. Het slachtoffer gaf hem wat muntgeld en geld uit haar eigen portemonnee. Met een bedrag van enkele tientallen euro's rende de man weg in de richting van de Heemskerkstraat.


* MEISJE VAN ÉÉN JAAR BIJ AL ENKELE DAGEN GELEDEN OVERLEDEN MOEDER

AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag even voor vijf uur werd door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster in een woning aan de Houdringeweg een onderzoek ingesteld, nadat buren de politie hadden gealarmeerd dat zij de bewoonster al enige dagen niet hadden gezien en zelf niet in de woning konden. Na het forceren van een ruitje troffen de politiemensen in de slaapkamer van de woning het stoffelijk overschot van de 37-jarige bewoonster aan en haar nog in leven zijnde éénjarig dochtertje. Na onderzoek door een politie-arts bleek dat de 37-jarige vrouw een natuurlijke dood was gestorven en vermoedelijk vorige week donderdag moet zijn overleden. Haar dochtertje werd in bed gevonden. Zij werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Sophiakinderziekenhuis vervoerd.


* VROUW ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
ABBENBROEK - Dinsdagmorgen omstreeks kwart over tien vond op de kruising van de Rondweg met de Gemeenlandsedijk Noord een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto. Hierbij raakte een 75-jarige automobiliste uit Hellevoetsluis zwaar gewond.
De vrouw wilde de kruising oversteken, maar zag hierbij de naderende vrachtwagen, die werd bestuurd door een 44-jarige man uit Bleiswijk, over het hoofd. Als gevolg van de aanrijding belandde de auto van het slachtoffer enkele meters verder in een sloot. De vrouw, die bekneld was geraakt, werd door brandweerpersoneel uit haar benarde situatie gehaald. Door personeel van de AZR-R werd het slachtoffer, dat onder meer hoofdletsel, gebroken bekken en een heupfractuur opliep, met een spoedtransport vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
MAASSLUIS/ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Waterweg, Rotterdam-West en Oost ontmantelden dinsdagmorgen, -middag en
-avond, na klachten over stankoverlast, hennepkwekerijen in woningen op de Van Beethovenlaan en in de Ruysdaelstraat (beide in Maassluis), aan de Schans, Bellamystraat en in een bedrijfspand in de Kerhofstraat.
In de woning op de Van Beethovenlaan was net geoogst, waarbij zo'n veertig hennepplanten in beslag werden genomen. Tegen de 59-jarige bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt. In de woning in de Ruysdaelstraat werden ruim vijftig hennepplanten aangetroffen. Ook hier werd tegen de 45-jarige bewoner op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt.
In een woning aan de Schans werden in een kamer 65 hennepplanten aangetroffen. De eigenaar van de kwekerij bleek niet aanwezig. In een leegstaande woning in de Bellamystraat werd dinsdagavond ruim 100 gram hennep in de keuken gevonden en in beslaggenomen, terwijl in een bedrijfspand in de Kerkhofstraat ruim tachtig planten en voor de voor de groei benodigde apparatuur werden aangetroffen.


* JONGEN ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN BEROOFD

RHOON - Dinsdagmiddag omstreeks half zes werd op de Bakkersparkweg een veertienjarige jongen uit Rhoon beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer stond met een aantal vrienden, toen naar hem werd geroepen.
Op het moment dat hij zich omdraaide, zag hij een man met bivakmuts op achter hem staan. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de jongen vervolgens gesommeerd zijn mobiele telefoon af te geven. Met de buit nam de berover ijlings de benen in de richting van de Charloisse Lagendijk. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* STRAATROOF
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond kwart voor drie werd op de Mathenesserdijk een achttienjarige Rotterdammer door een man met een vuurwapen beroofd. Onder bedreiging van het vuurwapen moest het slachtoffer zijn handtelefoon, enkele tientallen euro's en een pasje afgeven, waarna de berover met zijn buit wegrende.


* MAN AANGEHOUDEN, VERDACHT VAN POGING MOORD OP EX-ECHTGENOTE

ROTTERDAM - Dinsdagavond kort voor half twaalf hield politiepersoneel van het district De Noordhoek in een woning aan het Zwaanshals een 25-jarige Rotterdammer aan. De man had even tevoren getracht zijn 22-jarige ex-echtgenote te wurgen en haar te verdrinken. Het slachtoffer zag echter kans uit de woning te vluchten en bij buren de politie te alarmeren. De 25-jarige Rotterdammer werd, verdacht van poging moord, ingesloten.


* MAN VERDRONKEN IN WATER BIJ GELDERSEKADE

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen werd in het water van de Geldersekade het stoffelijk overschot aangetroffen van een 45-jarige Rotterdammer. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer enkele dagen geleden vermoedelijk van de loopplank van zijn daar afgemeerde boot is gevallen, tegen de romp van het schip is terechtgekomen en in het water is verdronken.


* INBREKER IN DE KRAAG GEVAT
ROTTERDAM - Een 32-jarige man uit Vlaardingen werd dinsdagavond laat na een korte achtervolging aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak aan de Strickledeweg. Politiemensen gingen rond half twaalf naar de Strickledeweg, omdat daar zou worden ingebroken. Een ruit van een winkel was vernield. Er volgde direct een onderzoek in de omgeving en dat had een positief resultaat. Politiemensen zagen een man op een racefiets met iets onder z'n arm. Toen hij werd aangesproken spurtte hij weg. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Hij had een fooienpot, een frontje van een autoradio en een schermpje van een navigatiesysteem in z'n bezit. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdagavond radarsnelheidscontrole op de Beukelsdijk en Schiekade.
Tussen zeven en acht uur namen op de Beukelsdijk 13 van de 653 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. Op de Schiekade, richting stad-uit, flitste de snelheidsradar tussen kwart over zeven en half negen 37 van de 391 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 83 km/uur in plaats van '50'.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN, VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - De politie van het district Schiedam heeft dinsdagmiddag twee Rotterdammers aangehouden. Eén van hen was in het bezit van een vuurwapen. Politiemensen gingen omstreeks half drie naar de Breevaartstraat, omdat daar twee jongens waren bedreigd door mannen met een vuurwapen. Het tweetal was in een VW Golf weggereden.
Op de Industrieweg werd de wagen staande gehouden en de twee inzittenden Rotterdammers van 17 en 23 jaar oud, aangehouden. Eén van de twee had een vuurwapen in z'n bezit. Bij de aanhouding werd gebruik gemaakt van de BTGV-procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten). De verdachten zijn ingesloten.