Ingezonden persbericht


Hoogvliet en Spar Supermarkt/Buurtsuper van het Jaar

Leidschendam, 24 maart 2004

De Hoogvliet in Woudenberg is uitgeroepen tot 'Supermarkt van het Jaar'. Spar Janssen in Hummelo legde beslag op de titel 'Buurtsupermarkt van het Jaar'. De feestelijke uitreiking vond dinsdagmiddag plaats in Theater De Bussel in Oosterhout. De verkiezing wordt georganiseerd door de vakbladen Distrifood en Foodmagazine en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van de supermarkten.

De feestelijke finale was de ontknoping van een winkelwedstrijd waaraan de afgelopen maanden bijna honderd (buurt-)supermarkten hebben meegedaan. In de verkiezing van Supermarkt van het Jaar eindigde Super De Boer De Jong in Gorinchem als tweede, de Agrimarkt in Goes behaalde de derde plaats. Voor de finale van de verkiezing Buurtsupermarkt van het Jaar was al duidelijk dat de hoofdprijs niet meer aan Spar voorbij kon gaan Alle drie de finalisten behoren tot deze oer-Hollandse ketens. In de finale eindigde Spar Sijens in Ternaard als tweede en Spar Gerrit Groen in Cothen als derde.

CBL-Alertheidsprijzen
Dit jaar zijn er voor het eerst de zogenoemde 'Alertheidsprijzen' uitgereikt. Deze prijzen, beschikbaar gesteld door het CBL, gingen naar C1000 Vis uit Steenwijk en Plus Van Dijck uit Venray voor hun beleid op het gebied van veiligheid, Arbo en HACCP

Spanning
De verkiezing zorgde voor veel spanning op de winkelvloer van de deelnemende bedrijven. Enkele honderden consumenten en diverse vakmensen beoordeelden in de afgelopen maanden ruim de supermarkten van verschillende winkelformules op onder andere klantvriendelijkheid, hygiëne, volledigheid en service. Ook de verrichtingen achter de schermen en de personeelsvoorzieningen werden door de juryleden kritisch beoordeeld. Na een scherpe selectie bleven er uiteindelijk twaalf provinciewinnaars over. Deze streden de afgelopen weken gezamenlijk om de felbegeerde nationale titel. Bij de buurtsupermarkten ging de strijd tussen de laatste drie overgebleven landelijke kandidaten.

Versafdelingen
De Jury, waaronder CBL-directeur Theo Roos, heeft uiteindelijk Hoogvliet in Woudenberg en Spar Janssen uit Hummelo uitgeroepen tot de beste winkels van Nederland in hun categorie. Andere supermarkten, waaronder opmerkelijk veel Super de Boer winkels, werden bekroond voor hun prestaties op het gebied van de verkoop van verse producten. De drie deelnemende Super de Boer winkels sleepten gezamenlijk maar liefst de helft van de achttien beschikbare afdelingsprijzen in de wacht.

Met vriendelijke groet,
Miranda M.G. Boer
Hoofd PR en Voorlichting CBL

070-3376200
06-51502772

DISCLAIMER
Dit bericht en de eventuele bijlagen zijn uitsluitend bestemd voor de beoogde ontvanger. Inzage, gebruik en verspreiding van de inhoud ervan is aan hem of haar voorbehouden. Indien u niet de beoogde ontvanger of diens gemachtigde bent, dan is inzage, gebruik en verspreiding derhalve niet toegestaan. In geval van onjuiste adressering wordt u verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de afzender van dit bericht en zorg te dragen voor onmiddellijke verwijdering van dit bericht uit uw systemen. Dit bericht is niet beschermd tegen manipulatie door derden. Voor de door u ontvangen inhoud kunnen wij dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden en evenmin kunt u er rechten aan ontlenen. DISCLAIMER