Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 24 maart 2004


Leiden Verkeersongeval
Op dinsdag 23 maart omstreeks 10.00 uur vond er een ongeval plaats op de kruising Lammenschansweg/Sitterlaan. Een 20-jarige Hagenaar reed over de Sitterlaan en verleende op de kruising geen voorrang aan een voor hem van links komende 46-jarige bestelautobestuurder uit Leiden. Een aanrijding was het gevolg waarbij de Hagenaar nek- en hoofdletsel opliep. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De Hagenaar heeft na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.


Leiden - Vrouw van tas beroofd

Een 78-jarige vrouw uit Leiden werd op dinsdag 23 maart rond 13.30 uur op de Raamsteeg door een nog onbekende man van haar fietstas beroofd. In de tas zat een portemonnee en diverse pasjes. De vrouw fietste over de Raamsteeg toen er plotseling aan haar fiets werd getrokken. De vrouw kwam daardoor ten val. Toen zij opkeek zag zij een man in donkere kleding met haar fietstas wegfietsen in de richting van de Jacobsgracht. De politie stelt een onderzoek in.


Alphen aan den Rijn - Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield op dinsdag 23 maart rond 14.15 uur een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor in de Ridderhof een kopstoot te hebben uitgedeeld aan een 20-jarige plaatsgenote. De vrouw liep daardoor een gebroken neus op. De verdachte deelde de kopstoot uit na een woordenwisseling met de vrouw. De verdachte werd na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.

Alphen aan den Rijn - Politie onderzoekt inbraak in woningen (4x)
De politie is een onderzoek begonnen naar drie woninginbraken en één poging daartoe. In de avond van dinsdag 23 maart werd ingebroken in woningen aan de Krammer, de Vestastraat en de Grevelingen. Ramen en deuren werden opengebroken. Bij een woning aan het Haringvliet werd de inbreker vermoedelijk gestoord en bleef het daarom bij een poring. Wat er precies uit de woningen gestolen is is nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval wordt een MP3-speler en een LCD-scherm vermist.


Gouda - Politie vordert rijbewijs van automobilist in

De politie hield op dinsdag 23 maart rond 23.15 uur op de Rijksweg A12 een 38-jarige automobilist uit Bodegraven aan. De vrouw had met haar auto nagenoeg de vier rijstroken van de rijksweg nodig. Agenten controleerden de vrouw en constateerden drankgebruik. Een ademanalyse aan het bureau gaf als uitslag 655 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde daarop het rijbewijs van de vrouw in en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Gouderak Vernielingen aan school
Op maandag 22 maart is aangifte gedaan van vernielingen aan een basisschool aan de Kranepoort.Tussen donderdag 4 en donderdag 18 maart werden 13 luchtkokers op het dak omgetrapt en in de lichtkoepel werd een scheur ontdekt. Ook bleek dat het slot van de vlaggenmast was losgetrokken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.


Schoonhoven Contragewicht valt van aanhanger
Op maandag 22 maart omstreeks 10.00 uur is op de G.J. van Heuven Goedhartweg een contragewicht voor een hijskraan van een aanhanger gevallen. De vrachtwagenchauffeur vervoerde vier contragewichten met in totaal een gewicht van 27 ton. Bij het uitdraaien van de bocht bij een rotonde is waarschijnlijk de kracht op de spanbanden van het achterste contragewicht te groot geworden, waardoor één van de gewichten van 7500 kilo van de oplegger op de middengeleider van de weg is gevallen. Er deden zich geen persoonlijk ongelukken voor. Wel was er schade aan de middengeleider en aan het wegdek. Een takelbedrijf wist het gewicht weer op de aanhangwagen te takelen waarna kettingen om het gewicht werd gedaan. Er wordt proces verbaal opgemaakt.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --