Gemeente Grave

Basisscholen in Grave actief bij Zwerfafvalproject

Vanaf eind maart staat een groot aantal scholen in het Land van Cuyk in het teken van zwerfafval. In de gemeente Grave doen de basisscholen De Wegwijzer, De Sprankel en de Ester (Escharen) mee aan het zwerfafvalproject dat georganiseerd wordt door de Afvalinzameling Land van Cuyk en Boekel. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, te beginnen met een excursie naar de milieustraat in Haps.

In Haps kunnen de kinderen zien hoe afval op een verantwoorde manier kan worden hergebruikt. Papier, glas, metaal, elektrische apparaten en zelfs luiers...wat gebeurt daar eigenlijk mee? Op deze en vele andere vragen krijgen de scholieren antwoord tijdens de excursie.

De leerlingen kunnen ook meedoen aan een posterwedstrijd. Die houdt in dat de scholieren op voorgedrukte posters zelf een slogan, tekening of gedicht bedenken met de boodschap Gooi afval in de afvalbak. Uit de twee beste posters per deelnemende school kiest een deskundige jury er twee uit per gemeente. Deze winnende posters worden gedrukt en verspreid over de deelnemende scholen en gemeentehuizen.

Verder kunnen de scholen opruimacties organiseren rond hun eigen school, zijn er lesbrieven en lespakketen beschikbaar over zwerfafval en kunnen scholen zelf acties bedenken. De Sprankel nodigt bijvoorbeeld de milieupolitie uit om te komen vertellen wat zij allemaal doen. Ook laat deze school een heuse vuilniswagen op het schoolplein plaatsen.

Meer informatie over het zwerfafvalproject vindt u op www.fronet.nl/zwerfafval. U kunt ook contact opnemen met mevr. A. Gijsbers, projectleider, telefoon 0485-32 31 63.