2e persbericht van woensdag 24 maart 2004

Eindhoven 24-03-2004 - Berichten uit de regio

Veldhoven: Identiteit verongelukte vrouw bekend

De identiteit van de vrouw die dinsdag is omgekomen bij het verkeersongeval op de A67 onder Veldhoven is bekend. Het is de 45-jarige Joy Tent uit Krimpen aan den IJssel. Zij zat in de personenauto die onder een vrachtauto terecht kwam. De bestuurder van deze vrachtauto, een 34-jarige man uit het Belgische Tielt, reed vanuit de richting Eersel over de A67. Hij bemerkte de file te laat en reed tegen de personenauto waarin mevrouw Tent als enige inzittende zat. De vrachtauto drukte de personenauto tegen de vrachtauto die voor de personenauto stond. Door de klap ging de voorste vrachtauto naar links en kwam op zijn kant over de vangrail van de middenberm liggen. De Belgische chauffeur is na de aanrijding aangehouden ter zake dood door schuld. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Helmond: Politie ontmantelt zeven hennepkwekerijen

De politie van Helmond heeft dinsdag zeven hennepkwekerij ontmanteld. De politie vond de kwekerijen in woningen aan de Willem van der Zaenstraat, de Bisschop Herincxstraat, het van Brakelplantsoen, W. Prinzenstraat en de Willem Beringsstraat.

De politie nam totaal ruim 2000 hennepplanten in beslag. De planten werden meteen vernietigd. Ook de materialen voor de kwekerijen zijn in beslaggenomen. Het energiebedrijf heeft bij alle woningen de meter verwijderd en meegenomen. Tegen de bewoners van de panden wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man en vrouw na mishandeling aangehouden

Op het politiebureau in Helmond zijn woensdag om 13.40 uur een 31-jarige Helmondse vrouw en een 35-jarige Helmondse man aangehouden. Zij worden verdacht van de mishandeling van een 48-jarige Helmondse vrouw, woensdag rond 12.45 uur op de Kromme Steenweg. Het slachtoffer, een onderwijzeres, werd door een van haar leerlingen benaderd, hij zou geslagen zijn door een andere jongen. De onderwijzeres liep met hem mee om de ander op zijn gedrag aan te spreken. De jongen liep op de Kromme Steenweg en toen zij de jongen aansprak kwamen de moeder en de vader van de jongen, de 31- en 35-jarige verdachten, ertussen. De moeder van de jongen sloeg de onderwijzeres en de vader schopte haar tegen het hoofd. Daarna verdwenen de man en vrouw. De onderwijzeres is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Zij heeft waarschijnlijk een hersenschudding. Verschillende getuigen hebben de mishandeling gezien en naar aanleiding van het signalement van de daders heeft de politie contact gezocht met de verdachten. Zij kwamen naar het bureau en zijn daar aangehouden.

Gemert: Man bekent twee overvallen

Een 23-jarige Helmonder die begin deze week is aangehouden omdat hij verdacht werd van het plegen van enkele overvallen heeft twee overvallen bekend. Hij bekende op 11 november van het vorige jaar een drogisterij op de Grootmeestersstraat in Gemert hebben overvallen. Daar dreigde hij met een vuistvuurwapen en nam ruim 400,= mee. Op 12 februari van dit jaar overviel hij een drogisterij aan de Dorpstraat in Aarle Rixtel. Hier bedreigde hij het personeelslid met een mes en ging er vandoor met ongeveer 800,=. De politie kon hem aanhouden na een onderzoek. De man is ingesloten.

Geldrop: Gordelcontrole

Op de Nuenenseweg zijn woensdagmorgen tijdens een controle 12 bestuurders bekeurd omdat zij de gordel niet droegen. Een bestuurder zat tijdens het rijden te telefoneren en dat gebeurde niet handsfree. Hij kreeg ook een bon.

Eersel: Auto weg na inbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Odradastraat. De keukendeur is met een valse sleutel opengemaakt. Uit woning zijn de autosleutels gestolen. Daarmee is de auto, een rode Ford Escort met het kenteken PH-ZZ-25, vanaf de oprit meegenomen.

Veldhoven: Auto uitgebrand na brandstichting

Op De Wagenmaker is woensdag even na middernacht een Honda personenauto uitgebrand. Onderzoek wees uit dat de auto in brand is gestoken. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen bellen met 0900 8844 en vragen naar de politie Veldhoven.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Hoofflaan is woensdag tussen 8.30 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1637 passerende voertuigen reden er 44 te hard. De snelste reed 81 km/u. 50 is toegestaan.