persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 24-03-2004

VECHTPARTIJ

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond kreeg de politie de melding van een vechtpartij aan de Oosterplasweg. Ter plaatse zijn een 17- en een 14-jarige Bosschenaar aangehouden. Zij worden verdacht van bedreiging met een ketting en het mishandelen van enkele personen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

HUISELIJK GEWELD

Vlijmen-
Dinsdagavond is een 44-jarige man uit Vlijmen aangehouden. De man had zijn partner in haar gezicht geslagen en verschillende vernielingen gepleegd aan het meubilair in haar woning. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

WINKELEN MET GESTOLEN PINPAS

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag zijn op het Burg Loeffplein twee 19-jarige vrouwen uit Eindhoven en Hendrik Ido Ambacht aangehouden. De vrouwen hadden in een winkel aan de Kerkstraat enkele kledingstukken gekocht, die zij betaalden met een zojuist gestolen pinpas. Een 50-jarige winkelende vrouw uit Bergen op Zoom merkte dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen. Aan de hand van signalementen konden de twee verdachte vrouwen kort daarna worden aangehouden.

VERKEERSCONTROLE

Rosmalen-
Dinsdagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Bernadettestraat in Rosmalen in totaal 27 personen bekeurd voor het negeren van een rood verkeerslicht.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

s-Hertogenbosch-
Surveillerende agenten controleerden dinsdagmiddag op de Jacob van Wassenaerstraat een automobilist. De jonge Bosschenaar bleek 17 jaar oud en niet in het bezit van een rijbewijs. Er is proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is op de Copernicuslaan een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had zojuist in een winkel aan de Pensmarkt een frituurpan weggenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau en er is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Lange Putstraat een 29-jarige Bosschenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een boete voor het rijden onder invloed.

BEDRIJFSINBRAAK

Nieuwkuijk-
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Middelweg. Door de dader(s) werd een toegangshek vernield en vervolgens een vrachtwagen gevuld met schoenen weggenomen.

BESCHERMDE VOGELS INBESLAG GENOMEN

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag zijn in de woning van een 76-jarige Bosschenaar 99 beschermde vogels inbeslag genomen. Bij controle troffen de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de politie de vogels in de woning aan de Runstraat. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt. De man is al eerder voor dit feit veroordeeld.

VERKEERSCONTROLES

Vught- Dinsdag zijn bij een verkeerscontrole op de N65 in totaal 56 bekeuringen uitgeschreven. Voor het overschrijden van de maximumsnelheid kregen 43 bestuurders een proces-verbaal. Zeven personen kregen een bekeuring omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen.

VERNIELINGEN

Uden-
Dinsdagmiddag kreeg de politie de melding dat enkele jongens vernielingen pleegden aan een leegstaand pand aan de President Kennedylaan. Ter plaatse troffen de agenten in het pand een 15- en een 16-jarige jongen uit Uden. De twee bleken in bezit van een wapenstok. Hierop zijn zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

MISHANDELING

Veghel-
Dinsdagmiddag is op de Muntelaar in Veghel een 35-jarige Ossenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 29-jarige man uit Eindhoven. Het slachtoffer liep als gevolg van de mishandeling letsel op aan zijn gezicht. De aanleiding voor de mishandeling ligt in de relationele sfeer. De Ossenaar is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Uden.

VERKEERSCONTROLE

Erp-
Dinsdagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Brugstraat in Erp in totaal acht personen bekeurd vanwege het niet dragen van de veiligheidsgordel. Tevens werd een bestuurder bekeurd, omdat deze niet handsfree telefoneerde.

HENNEPKWEKERIJEN

Uden-
Woensdagochtend heeft de politie in een woning aan de Berkendonk in Uden een hennepkwekerij ontmanteld. In totaal werden 317 hennepplanten aangetroffen. Alle planten en apparatuur is inbeslag genomen en vernietigd. De 40-jarige bewoonster van het pand is aangehouden. Op een zolder van een woning aan de Rentmeestershoef werd eveneens een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 235 planten en aanwezige apparatuur is inbeslag genomen en vernietigd.

BRAND IN WINKELPAND

Oss-
Dinsdagavond rond 20.00u is er brand uitgebroken in een pand aan de Singel 1940-1945. De brandweer kon de brand blussen. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

VERKEERSCONTROLES

Oss-
Dinsdag zijn bij snelheidscontroles in het gehele gebied van district Maasland in totaal 174 bekeuringen uitgeschreven. In totaal kregen 151 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Tevens kregen 21 personen een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

MISHANDELING

Oss-
Woensdagochtend is op het politiebureau in Oss een 48-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man wordt verdacht van het slaan van een 13-jarige plaatsgenoot eerder deze ochtend in de Marius de Langenstraat. De jongen liep als gevolg van deze mishandeling een bloedneus op. De Ossenaar is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

MAN KIJKT TE DIEP IN HET GLAASJE

Mill
De politie heeft dinsdagavond een 70-jarige automobilist uit Mill aangehouden op de Irenestraart in zijn woonplaats. De man had te diep in het glaasje gekeken. Hij kreeg een rijverbod van twaalf uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

VRACHTAUTO WEGGENOMEN

Mill
Onbekende hebben vannacht vanaf de Leeuwerikstraat in Mill een vrachtauto weggenomen. Het betrof een vrachtauto met een witte cabine en een aluminum laadbak van het merk DAF. De auto was voorzien van het kenteken: BJ-NB-85.