ANP RADIO

ANP Radio en YPCA starten samenwerking mobiele nieuwsdiensten

Hilversum, 24 maart 2004

ANP Radio en mobiele dienstverlener YPCA (Your Personal Call Assistant) gaan een samenwerking aan voor de exploitatie van verschillende mobiele nieuwsdiensten -en concepten.

Onderdeel van de samenwerking is een 'verjonging' van de huidige ANP Nieuwslijn 0900-9311. Daarnaast wordt door beide partijen gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe mobiele nieuwsconcepten en 'news-on-demand'.

De ANP Nieuwslijn 0900-9311 wordt al sinds jaar en dag beschouwd als de nieuwslijn van Nederland. De nieuwslijn biedt ieder moment van de dag de meest actuele nieuwsbulletins.
Naast bulletins met algemeen nieuws biedt de ANP Nieuwslijn ook financieel-economische bulletins en sportbulletins.

'Doelstelling van onze samenwerking is om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van mobiele nieuwsdiensten. Tot op heden is de huidige ANP Nieuwslijn puur een extra kanaal naast radio, tv, print en Internet. Met YPCA willen wij nieuws via de mobiele telefoon hier als volwaardig medium naast gaan zetten', aldus directeur ANP Radio Bert Kok.

Volgens YPCA-directeur Lars Schotanus sluit de samenwerking met ANP Radio naadloos aan op de strategie van YPCA: 'Onze missie is om de (auto)mobiele beller te ondersteunen in zijn of haar dagelijkse werk en leven. Een goede nieuwsvoorziening, overal en altijd, is hierbij essentieel.'

De komende maanden wordt de nieuwslijn gepromoot via verschillende kanalen. Naast een actief marketing beleid worden dit jaar ook een aantal nieuwe nieuwsconcepten in het samenwerkingsverband getest.

YPCA (Your Personal Call Assistant) is een snel groeiend en innovatief bedrijf op het gebied van mobiele dienstverlening. YPCA biedt een uitgebreid pakket diensten specifiek afgestemd op de (auto)mobiele beller, waaronder 'Eileen' de persoonlijke assistente voor onderweg en
0900-9395 File Informatie voor Noordzee 100.7 FM.
---

Noot voor de redactie (