Gemeente Best

25-03-2004
Ambtenaren Best snelste van Nederland

Ambtenaren Best sneltse van Nederland
In Kerkrade heeft 24 maart jl. de 17e editie van het Nederlands Kampioenschap Veldlopen voor gemeenteambtenaren plaatsgevonden. Bijna 4.000 ambtenaren uit zo'n 300 gemeenten waren op bezoek in Kerkrade. De Bestse ploeg heeft de gemeente Best uitstekend vertegenwoordigd: de Bestse ambtenaren mochten als winnaars het podium beklimmen. De ploeg heeft Best voor één jaar de titel "snelste gemeente van Nederland" bezorgd.

Meerdere wedstrijden
In totaal waren er vijf runs, namelijk de 6 kilometer voor mannen en vrouwen van 40 jaar en ouder, de 9 kilometer voor mannen en vrouwen van alle leeftijden, de 9 kilometer voor mannen en vrouwen van alle leeftijden, de 12 kilometer voor mannen en vrouwen tot en met 39 jaar en de 6 kilometer voor mannen en vrouwen tot en met 39 jaar. In maar liefst 3 categorieën was het een ambtenaar van de gemeente Best die als eerste over de streep kwam.
Het parcours van de 17e editie van de veldloop was niet bepaald gemakkelijk. In totaal zat er een hoogteverschil in van bijna 50 meter. De lopers werden al rennend geconfronteerd met de Limburgse heuvels en liepen onder andere door de Groene Long en het Hambos. De start was bij de Rodahal en de finish op de markt.

De huldiging in Kerkrade