Gemeente Neede

Kunstwerk De Knop van Sjoerd Buisman wordt op 24 maart onthuld

Neede wordt binnenkort verfraaid met een kunstwerk, vervaardigd door beeldend kunstenaar Sjoerd Buisman. Dit kunstwerk krijgt een plek aan de rand van de waterpartij bij de woonwijk De Höfte (hoek Borculoseweg / Rondweg). Op woensdag 24 maart om 16.30 uur wordt het kunstwerk onthuld.
Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners en de bewoners van de wijk De Höfte in het bijzonder - uit om hierbij aanwezig te zijn .

Burgemeester en wethouders besloten medio vorig jaar om aan beeldend kunstenaar Sjoerd Buisman opdracht te geven voor het maken van een kunstwerk in het wandelpark "De Höfte". De kunstadviescommissie Eibergen-Neede heeft een positief advies uitgebracht over het schetsontwerp voor "De Knop", dat werd ingediend door de kunstenaar. Het uiteindelijke kunstwerk is van brons en heeft een afmeting van 30 bij 30 cm en is 2,65 meter hoog. Met de opdracht is een investering van 25.000 euro gemoeid. De provincie Gelderland heeft voor het kunstwerk een bijdrage van 9.500 euro beschikbaar gesteld. Het gemeentelijk deel wordt betaald uit het "H.P. Jagerfonds". Berichttype Actueel
Trefwoorden Kunstbeleid