Gemeente Utrecht

Persgesprek Jaarverslag DUO & Actieprogramma Wonen Utrecht

Woensdag 24 maart, stadhuis Utrecht, 12.00 uur.

Het afgelopen jaar is daadwerkelijk een begin gemaakt met de uitvoering van De Utrechtse Opgave. De DUO-overeenkomst tussen de vijf Utrechtse woningcorporaties, de gemeente en de stedelijke bewonersorganisatie De Bundeling omvat een ingrijpende vernieuwing van de woningvooraad van de kwetsbare naoorlogse wijken van de stad.

Er ligt nu het eerste jaarverslag over de voortgang en planning van 50 projecten in de eerste fase van het langjarige DUO-proces. Marie-Louise van Kleef, wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen en Johan Klinkenberg, voorzitter van de Stichting Utrechtse Woningcorporaties willen U dit jaarverslag presenteren en toelichten tijdens een persgesprek.

Op deze bijeenkomst zal wethouder Van Kleef eveneens een toelichting geven op de wijze waarop de gemeente Utrecht op lokaal, regionaal en nationaal niveau de strijd aanbindt met de achterblijvende woningproductie. Op verzoek van de gemeenteraad presenteert zij een Actieprogramma Wonen.

Voor deze bijeenkomst op woensdag 24 maart om 12.00 nodigen wij U graag uit in de perskamer(kamer 1.03) van het Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie, Gerard Derksen, telefoon 030 286 1168/ 06 270 30 714.

Tijdens het persgesprek ontvangt U naast De Utrechtse Opgave: jaarverslag 2003/planning 2004 tevens het Actieprogramma Wonen, en de rapportages Woningbehoefte Onderzoek Utrecht 2002 en het Meerjarigprogramma Binnenstedelijke Woningbouw 2003-2012.

Utrecht, 22 maart 2004.