Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij


OVB op VISMA 2004

22-03-2004

OVB en NVVS zullen zich dit jaar samen presenteren op de VISMA 2004 in AHOY Rotterdam. Deze beurs voor hengelsportliefhebbers wordt gehouden van 24 tot en met 28 maart 4. Dit jaar is het thema Vissen is Cool.

Er wordt meer gevist in Nederland, zowel op de binnenwateren als op zee. De nieuwe onderzoekscijfers van het NIPO tonen een lichte stijging in 2003 aan. Vissen is dus nog steeds cool met een grote C, het moet echter ook steeds visvriendelijker worden. Levend aas is verboden en de vis dient na het vangen zo snel mogelijk vrijgelaten te worden. De markt speelt daar op in en komt met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kunstaas en visvriendelijke leefnetten. Op Visma 2004 zijn deze, maar ook andere trends in de sportvisserij te zien.

De beurs is overzichtelijk ingedeeld naar drie hoofdthemas: Visma Boatshow (visboten), Visma Vrij & Actief (visvakanties) en Visma Bait & Tackle (hengelsportartikelen en accessoires, tot en met kleding, boeken en videos).

Voor jong én oud zijn er tal van activiteiten. Bijvoorbeeld workshops en demonstraties over vliegvissen, karpervissen en zeevissen. Nuttige informatie wordt aan de haak geslagen in het Vistheater.

Op de gezamenlijke presentatie van de NVVS en de OVB zal de jeugdige en aankomende sportvisser centraal staan: hoe kunnen kinderen geïnteresseerd worden voor een coolehobby, hoe kunnen ze verantwoord leren vissen en wat voor leuke methoden en middelen hebben de twee organisaties hiervoor in huis.

De beurs is op werkdagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de VISMA: http://www.rtb.nl/visma of tel. 010-2425310.

Meer info over de VISMA 2004 0p www.visma2004.nl