Gemeente Den Haag

maart 2004
Maatregelen in verband met overlijden H.K.H. Prinses Juliana (22 maart)

Vanwege het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana worden de werkzaamheden op het Buitenhof versneld, waardoor er zowel overdag als 's nachts gewerkt gaat worden. Dit heeft consequenties voor de bereikbaarheid van het Buitenhof. Daarnaast zijn enkele maatregelen genomen in het Hofkwartier. De gemeente hoopt op begrip en medewerking van inwoners en bezoekers.

Buitenhof
De volgende maatregelen gelden vanaf woensdagavond 24 maart 2004 om 19.00 uur tot en met dinsdag 30 maart 2004:

Afsluitingen
De rijbanen vanaf de Hofweg ter hoogte van de Passage tot en met het Buitenhof ter hoogte van de Gevangenpoort worden afgesloten. Als gevolg hiervan is in beide richtingen geen autoverkeer mogelijk. Het Buitenhof is niet bereikbaar vanaf de Kneuterdijk.

Parkeren
In de genoemde afgesloten straten geldt een parkeerverbod. Men wordt verzocht de auto elders in de stad de plaatsen. Vanaf woensdag 24 maart 2004 om 19.00 uur tot en met de dag van de begrafenis mogen houders van een parkeervergunning, zowel bewoners als bedrijven, in alle vergunninggebieden (uitgezonderd de winkelstraten) parkeren. Deze uitzondering geldt alleen tijdens de genoemde periode

Omleidingen
Doorgaand verkeer tussen de Kneuterdijk en de Hofweg wordt omgeleid via de Lange Vijverberg, Tournooiveld, Korte Voorhout, Prinsessegracht, Herengracht, Fluwelen Burgwal en Kalvermarkt. Deze omleiding is met borden aangegeven. Autoverkeer in de tegenrichting wordt omgeleid via de Ammunitiehaven, Koningstunnel, Bosbrug, Korte Voorhout en Lange Vijverberg.

Het Buitenhof en de Kettingstraat zijn bereikbaar via de Gravenstraat. Het inrijverbod op de Riviervismarkt aan de zijde van de Jan Hendrikstraat in de richting van de Dagelijkse Groenmarkt en de Gravenstraat vervalt gedurende deze periode. Dit geldt alleen voor bestemmingsverkeer. Het autoverkeer verlaat het Buitenhof rechtsaf via de Hofweg. Het Buitenhof is slecht bereikbaar voor vrachtverkeer. De poller op de Plaats blijft in gebruik.

Verplaatsing Boerenmarkt
De Boerenmarkt die woensdag a.s. aan de Hofweg plaats zou vinden, wordt verplaatst naar het plein voor het Centraal Station.

Openbaar vervoer
Vanaf woensdagavond 20.00 uur rijden er ook geen bussen en trams meer over het Buitenhof. Tramlijn 1, 10, 15, 16 en 17 gaan andere routes rijden. Ook de buslijnen 4, 5, 22 en de nachtbus 1 worden omgeleid. Voor meer informatie kan men tijdens kantooruren bellen met de HTM, telefoon 070 - 384.86.66 of kijken op www.htm.net. In de avonduren is ook het nummer van Openbaar Vervoer Reizigersinformatie beschikbaar: 0900 - 9292.

Bedrijfsafval
Bedrijfsafval van bedrijven aan de zijde van de bioscoop kan op de gebruikelijke wijze worden aangeboden. Bedrijven aan de zijde van Corona wordt verzocht het bedrijfsafval aan te bieden op de hoek bij de Bonneterie. Op 30 maart, de dag van de begrafenis, kan er geen bedrijfsafval worden opgehaald.

Hof kwartier
De volgende maatregelen gelden vanaf 22 maart tot en met 30 maart 2004:

Afsluitingen
De volgende straten zijn in deze periode voor alle autoverkeer afgesloten:
Prinsessewal De Ruyterstraat
Noordeinde Paleisstraat
Hoge Wal Oranjestraat
Amaliastraat (vanaf 28/3) Heulstraat (p-garage bereikbaar) Bazarlaan

Bestemmingsverkeer krijgt in deze straten alleen toegang na toestemming van de politie bij de afzettingen.

Parkeren
In de bovengenoemde afgesloten straten geldt ook een parkeer- en stopverbod. Daarnaast mag u in deze periode niet parkeren en niet stoppen in de volgende straten:
Toussaintkade, Anna Paulownastraat (tussen Anna Paulownaplein en Hoge Wal), Scheveningseveer,
Mauritskade (tussen Scheveningseveer en Parkstraat), Parkstraat en Kortenaerkade.

Omleidingen
De Elandstraat is in deze periode bereikbaar via de Alexanderstraat, Javastraat en de CentrumRing. Daarnaast gelden er, afhankelijk van de werkzaamheden, in het Hofkwartier diverse omleidingen. Deze worden steeds met borden aangegeven.

Parkeervergunning
Vanaf vandaag tot en met de dag van de begrafenis mogen houders van een parkeervergunning, zowel bewoners als bedrijven, met hun vergunning in alle vergunninggebieden (uitgezonderd de winkelstraten) parkeren. Deze uitzondering geldt alleen tijdens deze periode. Alleen op Plein 1813 (dus niet op de Sophialaan) is het betaald parkeren tijdelijk opgeheven en is parkeren voor vergunninghouders in deze periode toegestaan.

Openbaar vervoer
Trams en bussen rijden tijdens de periode waarin de bovenvermelde straten zijn afgesloten, een andere route. Voor informatie hierover kan men tijdens kantooruren contact opnemen met de HTM consumentenlijn 070 - 384 86 66 of www.htm.net

Huisvuil
Vanwege de afsluiting van genoemde straten is het niet mogelijk om het huishoudelijk afval op de gebruikelijke dag op te halen. Het huisvuil in het Hofkwartier wordt een dag later woensdag 31 maart 2004 opgehaald.

Meer informatie
Bewoners worden geïnformeerd via brieven. Daarnaast kunnen inwoners kunnen contact opnemen met het gemeentelijk ContactCentrum, telefoon 070 - 353 3000 of kijken op www.denhaag.nl/bereikbaarheid.