Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 24 maart 2004

Gouden Film voor DE PASSIEVRUCHT

DE PASSIEVRUCHT heeft met 100.000 bezoekers de status van Gouden Film bereikt. DE PASSIEVRUCHT is een verfilming van het gelijknamige boek van Karel Glastra van Loon. "Het is een fantastisch gevoel dat 100.000 mensen naar mijn film zijn komen kijken", aldus regisseur Maarten Treurniet.

In DE PASSIEVRUCHT krijgt Armin Minderhout te horen dat hij onvruchtbaar is en altijd is geweest. Zijn dertienjarige zoon Bo kan dus zijn zoon niet zijn. Alleen de moeder van Bo, Monika, kan Armin vertellen wie de echte vader is. Maar zij is al negen jaar dood. Armin is woedend, jaloers en ontgoocheld. Hij gaat op zoektocht in het verleden naar antwoorden en sleurt iedereen mee in een web vol emoties. Uiteindelijk rijst de vraag of Armin de waarheid zal achterhalen, zodat hij door kan met z'n leven, maar ook of deze waarheid niet beter verborgen moet blijven...

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geĂŻntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

Productiemaatschappij 24fps features heeft de film geproduceerd. Universal Pictures (Benelux) en Independent Films hebben de film uitgebracht. DE PASSIEVRUCHT is een coproductie met de VARA.

DE PASSIEVRUCHT draait sinds 11 december 2003 in de bioscopen en is nu nog in diverse steden te zien.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.goudenfilm.nl / www.depassievrucht.nl