Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM: Persuitnodiging Adviesgroep Waddenzeebeleid

Persuitnodiging Adviesgroep Waddenzeebeleid

Op donderdag 25 maart 2004 presenteert de Adviesgroep Waddenzeebeleid (AGW) haar advies aan het kabinet. Op een persconferentie licht de AGW het advies toe en overhandigt het aan de ministers Dekker (VROM), Brinkhorst (EZ) en Veerman (LNV).

Eind vorig jaar besloten de ministers van VROM, EZ en LNV tot het instellen van een onafhankelijke adviesgroep met als taak te adviseren over beleidsbeslissingen op het gebied van natuur, visserij en gaswinning in de Waddenzee. Omdat de belangen en de tegenstellingen op deze terreinen groot zijn was behoefte aan een onafhankelijke verkenning van de mogelijkheden voor een verantwoord en integraal Waddenzeebeleid.

De AGW heeft de afgelopen maanden vele documenten, nota.s en wetenschappelijke studies bestudeerd en zich laten informeren door experts en bestuurders. Op grond van een analyse van de verkregen kennis en inzichten adviseert de Adviesgroep nu het kabinet op welke punten beslissingen moeten worden genomen om de politieke en maatschappelijke impasse te doorbreken en over een langere periode te komen tot verantwoord en integraal beleid tot behoud van de Waddenzee.

De Adviesgroep Waddenzeebeleid bestaat uit:
de heer W. Meijer (voorzitter)
mevrouw mr. P.C. Lodders- Elfferich
de heer drs L.M.L.H.A. Hermans

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd voor de persconferentie op 25 maart om 16.15 uur in
Pulchri, Lange Voorhout 15, Den Haag

Het rapport is tussen 13.00 uur en 13.45 uur (op vertoon van perskaart) onder embargo af te halen in de centrale hal van het ministerie van VROM, Rijnstraat 8, Den Haag