Algemene Rekenkamer

Algemene Rekenkamer

- 18 maart 2004 -

Rapport Beslistermijnen; Waar blijft de tijd

Op 25 maart 2004 publiceert de Algemene Rekenkamer het rapport Beslistermijnen; Waar blijft de tijd. Het rapport gaat over de naleving van wettelijke beslistermijnen door de overheid en mogelijke verklaringen en oplossingen voor bestaande termijnoverschrijdingen.

Voor de rechtszekerheid van burgers, bedrijven en instellingen en voor de beeldvorming van de overheid is het belangrijk dat de wettelijke termijnen worden gehaald. Bovendien is een risico van niet-tijdig beslissen dat instanties als de Nationale Ombudsman en de Raad van State extra werk moeten doen omdat mensen klachten indienen c.q. kwesties voor de bestuursrechter brengen.
De drie Hoge Colleges van Staat (de Nationale Ombudsman, de Raad van State en de Algemene Rekenkamer) doen ieder binnen hun eigen taakveld onderzoek naar beslistermijnen. Ze beogen gezamenlijk een grotere toegevoegde waarde te hebben in het verbeteren van het overheidshandelen. Uit publicaties van de Nationale Ombudsman bleek eerder dat burgers de overheid vaak als te weinig voortvarend ervaren.

Op 25 maart 2004 brengt de Algemene Rekenkamer ook het Verslag 2003, het Werkprogramma 2004 en de Strategie 2004-2009 uit.

Exemplaren van het rapport, het Verslag, het Werkprogramma, de Strategie en de bijbehorende persberichten zijn op donderdag 25 maart 2004 door leden van de pers vanaf 9.00 uur af te halen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag.



Algemene Rekenkamer