Gemeente Berkel en Rodenrijs


Inspraak Bolwerk-oost

Inspraak concept uitwerkingsplan Bolwerk-oost van het bestemmingsplan Westpolder/ Bolwerk

Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs maken bekend dat - in het kader van de inspraak - met ingang van donderdag 25 maart 2004 voor de duur van vier weken het concept uitwerkingsplan Bolwerk-oost van bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk voor een ieder ter in-zage ligt bij de balie van de Sector Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuislaan 1 te Berkel en Rodenrijs. De balie is voor publiek op werkdagen geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan eenieder schriftelijk zijn inspraakreactie over het concept uitwerkingsplan indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs. Ligging deelgebied Bolwerk-oost
Het concept uitwerkingsplan heeft betrekking op een gebied dat aan de oostzijde wordt begrensd door de Bloemenbuurt en aan de westzijde door de bestaande spoorlijn. De noordrand van het gebied is het deelgebied Westpolder-zuidoost. Het gebied is globaal gelegen in het zuidoostelijk deel van het bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk.

Bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk
Het bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk heeft inmiddels rechtskracht. Voor het in het plangebied van het uitwerkingsplan geldt de bestemming Uit te werken woondoeleinden met bijbehorende voorzieningen UW (bv)-. De opdracht tot uitwerking van deze bestemming is neergelegd in artikel 9, lid 3 van de voorschriften van het bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk. Met deze uitwerking voldoen burgemeester en wethouders aan deze opdracht.

Ontwikkeling van het deelgebied
Het plangebied van het concept uitwerkingsplan zal worden ontwikkeld door AM Wonen. In samenwerking met de gemeente draagt de ontwikkelaar zorg voor de totale inrichting van de wijk. Hierbij gaat het om de bouw van de woningen, de aanleg van de infrastructuur en de inrichting van de openbare ruimte. Het concept uitwerkingsplan voorziet in de mogelijkheid van de bouw van (half)vrijstaande eengezinswoningen, blokken woningen, appartementen en een rioolgemaal. Voorts biedt het concept uitwerkingsplan de mogelijkheid voor de aanleg van openbare ruimte, bestaande onder andere uit wegen, fiets- en voetpaden, groenvoorzieningen en waterpartijen.

Informatieavond op maandag 29 maart 2004
Omwonenden van dit te ontwikkelen deelgebied willen wij vanzelfsprekend de gelegenheid bieden om kennis te maken met het concept uitwerkingsplan en het stedenbouwkundig ontwerp voor het deelgebied en daarom wordt er voor hun en andere belangstellenden een informatiebijeenkomst gehouden in de multifunctionele ruimte van het gemeentehuis op maandag 29 maart 2004 aanvang 19.00 uur. Deze avond zal een informeel karakter hebben, waarbij na een korte inleiding voldoende ruimte overblijft om van gedachten te wisselen met de directbetrokkenen bij dit deelplan. Er zal ook aandacht worden besteed aan de procedure die het eerdergenoemde uitwerkingsplan dient te doorlopen.

Vervolg procedure uitwerkingsplan
Na afloop van de inspraaktermijn wordt door Burgemeester en Wethouders een notitie opgesteld waarbij de ontvangen inspraakreacties van commentaar worden voorzien. Mede naar aanleiding van de ontvangen inspraakreacties zullen in de notitie mogelijk voorstellen gedaan worden om-trent het aanpassen van het concept uitwerkingsplan. Nadat de notitie is vastgesteld door Burgemeester en Wethouders zullen insprekers een schriftelijk antwoord op hun inspraakreactie van de gemeente ontvangen. Vervolgens zal in het kader van de uitwerkingsprocedure als bedoeld in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 6 van het geldende bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk het ontwerp uitwerkingsplan ter inzage worden gelegd ten behoeve van de vaststellingsprocedure. Deze tweede terinzagelegging zal te zijner tijd worden bekend gemaakt in De Heraut.

Laatste wijziging: 23 maart 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs