CNV

PERSUITNODIGING: CNV presenteert: Hulp helpt echt

Heeft ontwikkelingssamenwerking wel zin? Verdwijnt financiële steun in een bodemloze put of levert de steun wel degelijk iets op? Of moeten we op zoek naar nieuwe vormen van internationale samenwerking? CNV Internationaal - de internationale afdeling van het Christelijk Nationaal Vakverbond - presenteert donderdag 25 maart z¡jn antwoorden op deze prangende vragen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanvang: 9.00 uur. Locatie: Amersfoortseweg 98 in Doorn.

Tijdens de bijeenkomst geeft het CNV antwoord op misschien wel de belangrijkste vragen van deze tijd op het terrein van de ontwikkelingssamenwerking. 'Wij zijn een duidelijke speler binnen de internationale samenwerking. Dankzij onze eigen methode boeken onze collega-vakbonden in Latijns-Amerika, Afrika, Azië en Centraal- en Oost-Europa steeds meer vooruitgang. Dat mag Nederland best eens zien', aldus CNV-voorzitter Doekle Terpstra.

18 Procent loonsverhoging
De CNV-voorman verzorgt samen met minister Agnes van Ardenne voor Ontwikkelingssamenwerking de aftrap van de bijeenkomst. Centraal in het verhaal van Terpstra staat de methode van planning, monitoring en evaluatie waarmee CNV Internationaal sinds twee jaar steeds meer concrete resultaten boekt. Bijvoorbeeld: In Namibië heeft de onafhankelijke vakcentrale dankzij de CNV-methode een salarisverhoging van 18 procent weten te realiseren voor werknemers in de publieke sector en ook heeft bij deze vakcentrale de kwaliteitsverbetering inmiddels geleid tot betere arbeidsomstandigheden voor werknemers in de visserij.
Minister Van Ardenne laat in haar betoog weten het Nederlandse Ontwikkelingssamenwerkingbeleid meer resultaat- en verantwoordingsgericht te willen maken.

Tijdens de bijeenkomst zijn 24 vertegenwoordigers van collega-bonden uit Namibië, Nicaragua, Honduras, Pakistan, Filippijnen, Senegal en Servië aanwezig die allen met de methode werken. Zij zijn graag bereid om toelichting te geven.

U bent van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst begint om 9.00 uur en eindigt omstreeks 13.00 uur. Locatie: SBI, Amersfoortseweg 98 in Doorn.

Voor nadere informatie:
Janneke Brouwer, voorlichter CNV Internationaal, 030 - 2913625 Frieda Tax, voorlichter CNV Vakcentrale, 030 - 2913709 / 06 - 51723074

23 mrt 04 15:45