Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Opening campagne 'Fiets naar je werk' 2004

Sittard-Geleen, 23-3-2004 - Wethouder Fred den Rooijen opent gemeentebreed de campagne Fiets naar je werk 2004. Dit gebeurt op 25 maart aanstaande, tussen 12.30 en 13.00 uur, in de Elsenburgzaal van het stadhuis te Geleen.

Het programma ziet er als volgt uit:
12.00 Start lunch deelnemers Fiets naar je werk 2003 Aankondiging programma
Wethouder Fred den Rooijen
Jo Beckers, voorzitter Comité Sittard-Rosa-Lima
Selena Coumans, COS Limburg
Prijsuitreiking
Afsluiting

Een aantal organisaties in de gemeente Sittard-Geleen heeft ook vorig jaar weer enthousiast meegedaan aan de campagne Fiets naar je werk. 327 deelnemers fietsten in onze gemeente 216.000 kilometer. Hiermee werd de uitstoot van bijna 43.000 kilo CO2 vermeden. Bovendien leverde de actie meer dan E 3000,- aan sponsorgeld op.

Deelnemers aan de campagne zijn behalve de gemeente Sittard-Geleen ook het Trevianum Scholengroep Sittard, Stichting WVS, Stadsbibliotheek Sittard-Geleen-Born, Thuiszorg Westelijke Mijnstreek en Streekgewest Westelijke Mijnstreek.

De gemeente werkt in dit project samen met COS Limburg en daarnaast met een lokale stichting. Het sponsorbedrag van 2003 gaat daarom deels naar de Stichting Mentaid India en deels naar duurzame ontwikkelingsprojecten van Novib (via COS Limburg). Stichting Mentaid India is een lokale stichting die zich inzet voor verstandelijk gehandicapte kinderen in India. Het geld komt ten goede aan de bouw van een school ter plekke.

Dit jaar is gekozen voor samenwerking met het Comité Sittard-Rosa-Lima. Er wordt gefietst voor het aanleggen van een eetplaats in een van de grootste sloppenwijken in Lima. Op die manier wordt er bijgedragen aan de zelforganisatie van bewoners in de wijk.

Voor meer informatie:
www.fietsnaarjewerk.nl




Gemeente Sittard-Geleen