Vereniging Milieudefensie

Verkiezing van onzinnige producten via website

MissKoop huldigt The O-Company

Amsterdam, 23 maart 2004 - OGO, met zuurstof verrijkt water, van producent The O-Company is MissKoop van de maand februari geworden. Afgelopen maand hebben jongeren op de website www.MissKoop.nl kunnen stemmen op onzinnige producten. MissKoop is blij dat dit fan-tas-tische product heeft gewonnen. Ze zal daarom op 25 maart om 11.00 uur The O-Company met een oorkonde en een toepasselijk cadeau flink in het zonnetje zetten.

Miss Koop geniet van het kopen van leuke hebbedingetjes en geinige spulletjes, waar ze eigenlijk weinig aan heeft. Het resultaat: het kopen van overbodige producten met een teveel aan "hip" verpakkingsmateriaal. Miss Koop prijkt op posters en briefkaarten waarmee ze studenten verleidt tot een bezoekje aan haar website www.MissKoop.nl, waar ze al haar prachtige aankopen tentoonstelt.

MissKoop is een initiatief van Jongeren Milieu Aktief. Deze organisatie wil dat studenten beter nadenken voordat ze allerlei onzinnige rommel in huis halen. Het produceren van artikelen kost grondstoffen en energie, en het resterende afval is belastend voor het milieu.

Andere producten die in de maand februari hoog scoorden op het gebied van onzinnigheid waren dikverpakte koffiepads en voorgesneden kaasblokjes.

Gedurende de maand maart kunnen jongeren voor de laatste keer MissKopen nomineren en hun stem uitbrengen op het meest onzinnig product. De prijsuitreiking zal half april plaatsvinden.

Wat: Huldiging van The O-Company Waar: Cafe De Bommel, Halstraat 1, Breda Wanneer: donderdag 25 maart van 11:00u-11:30u

Jongeren Milieu Aktief JMA is een vereniging voor en door jongeren tussen de 12 en 28 jaar die zich inzetten voor een beter milieu. JMA is de jongerenorganisatie van Milieudefensie.
---
Meer informatie:
Milieudefensie persvoorlichting 020 5507 333 Donderdag ter plekke, Linda IJmker van JMA 06 483 293 63 en Christien Oudshoorn 06 483 310 99 Op de site www.MissKoop.nl zijn foto's van MissKoop met afdrukkwaliteit te downloaden.