Gemeente Amsterdam

Opening eerste gesubsidieerde galerie van De Witte Ruijter 24 maart 2004 - De Baarsjes
De opening van Galerie Agentur zal donderdag 25 maart om 19.00 uur plaatsvinden aan de Witte de Withstraat 27. Galerie Agentur is de eerste gesubsidieerde galerie in het kader van het project De Witte Ruijter van stadsdeel De Baarsjes.

De sprekers zijn: Jellichje Reijnders, kunstcriticus en curator, Henk Pauw, Rayonmanager Ymere Wonen West (voorheen woningbedrijf Amsterdam), Witte Goudriaan, portefeuillehouder Kunst, stadsdeel De Baarsjes.

Een optreden van Bloomfeldt Weekmaker, zang en performance, geldt als de officiële openingshandeling.

Agentur

Agentur is een kunstenaarscollectief van Karin Christof, Nils van Beek en Tilmann Meyer-Faje. Agentur start met een groepstentoonstelling met videowerk van Thomas Bagge, kleine meubelsculpturen van Maarten Sleeuwits en een ruimtelijke installatie met tekeningen van Gerben Hermanus. Agentur wil kunstprojecten organiseren en dan vooral conceptuele kunst die grensverleggend werkt. Voor meer informatie over Agentur : Karin Christof 06-14 38 20 96, Nils van Beek 020-6268430.

De Witte Ruijter

Stadsdeel De Baarsjes wil door het realiseren van betaalbare galerie-ateliers bijdragen aan het scheppen van een aantrekkelijke, levendige Chassébuurt en het ondersteunen van de professionele ontwikkeling van kunstenaars. Tot en met 2006 wil stadsdeel De Baarsjes 21 galerie-ateliers realiseren, een etalageproject uitvoeren, waarbij leegstaande of geblindeerde etalages als expositieruimte worden gebruikt en samen met de kunstenaars en galeriehouders zorgen voor de promotie van het gebied. Evenementen en manifestaties zullen de aandacht vestigen op het gebied en bezoekers trekken.

© Gemeente Amsterdam