Gemeente Hoogeveen


---

24 maart 2004

Afzender: college van B&W

Mijlpaal ontwikkeling centrumgebied Krakeel

De ontwikkeling van het centrumgebied Krakeel in deze Hoogeveense wijk heeft haar eerst mijlpaal bereikt. Alle partijen die hierbij betrokken zijn, ondertekenen donderdag 25 maart een instemmingsverklaring met betrekking tot de eerste fase van het project. Het is tevens de aftrap voor fase 2. De bijeenkomst in de Burgerzaal in het raadhuis in Hoogeveen begint om 15.00 uur.

De ontwikkeling van het centrumgebied wordt de sluitsteen van het WOP (wijkontwikkelingsplan) Krakeel, de grootschalige herstructurering van de wijk. Het centrumgebied verkeert nog in de beginfase van de realisering. Het gaat om een facelift voor het winkelcentrum Grote Beer, de realisatie van een woonzorgzone en de oprichting van een brede school. Hoe het centrum er precies uit komt te zien, welke voorzieningen er komen en welke gebouwen er zullen verrijzen staat nog niet vast.

Multifunctioneel

Het wordt een multifunctioneel centrumgebied waar wonen, winkelen, onderwijs, vorming, welzijn, dienstverlening en zorg elkaar aanvullen en waar alle bewoners van Krakeel elkaar regelmatig en graag zullen ontmoeten.

In de eerste fase, die zojuist is afgerond, is een inventarisatie gemaakt van de functies en voorzieningen die nodig zijn in het centrum van de wijk. De fase die nu ingaat bestaat uit het maken van een stedenbouwkundig plan, waarin al deze functies op een samenhangende manier een plek krijgen. Ook moet gezocht worden naar een samenwerkingsvorm tussen alle partijen voor de gemeenschappelijke verantwoordelijkheden.

Bouw

In de fase daarna komt de voorbereiding voor de bouw van het centrumgebied aan bod. De eerste schop kan - als alles volgens plan verloopt - eind 2005/begin 2006 de grond in.

Betrokken partijen

De partijen, die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het centrumgebied Krakeel en de instemmingsverklaring tekenen zijn:
* Gemeente Hoogeveen

* Stichting Woonconcept

* Stichting Welzijnswerk Hoogeveen

* Werkmaatschappij Woonzorgzone Krakeel

* Icare Thuiszorg

* Jannes van der Sleedenhuis

* Stichting Hendrik van Boeijen

* openbare basisschool Apollo

* protestants-christelijke basisschool Morgenster
* Stichting Peuterspeelzalen Hoogeveen

* Stichting kinderopvang Hoogeveen

* Openbare Bibliotheek Hoogeveen

* Stichting Brede Scholen Hoogeveen

* Icare Jeugdgezondheidszorg Drenthe

* Wijkplatform Krakeel

* Ondernemersvereniging Grote Beer

© Copyright Gemeente Hoogeveen