Gemeente Enkhuizen

Beste inwoners van Enkhuizen

Zoals u wellicht in de lokale media heeft gelezen heb ik mijn wethouderschap beëindigd per 10 maart jongstleden. De reden van mijn vrijwillig aftreden ligt in het feit dat de meerderheid van de raad zich niet liet overtuigen van de geldigheid van de door mij ingezette koers. Het is voor mij een principiële beslissing en het voelt daarnaast als de juiste. Ik wordt daarin gesterkt door de reacties van mijn naaste collegas. Burgemeester Ouwerkerk en de wethouders Bode en Franx complimenteerden mij om mijn consequente houding in dezen.

Ik was wethouder vanaf 16 april 2002 voor onderwijs, cultuur, welzijn, verkeer en stedelijk beheer. Het wethouderschap voor deze portefeuille heb ik met veel inzet, enthousiasme en betrokkenheid vervuld. Vooral de menselijke kant heb ik altijd getracht voorop te stellen, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie. Ook heb ik mij steeds hard gemaakt voor een goede onderlinge samenwerking. Uiteraard is niets menselijks mij vreemd en heb ik hier en daar onbedoeld fouten gemaakt.

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid bij mijn stad Enkhuizen was ik al vanaf 1994 commissielid en vanaf 1998 raadslid voor de SGP/CU. In die tijd hadden vooral onderwerpen die dicht bij de samenleving staan mijn warme belangstelling. Vandaar dat ik in april 2002 bijzonder vereerd was wethouder te mogen worden van onze prachtige stad Enkhuizen.

Ik was en ben er nog steeds van overtuigd dat we met elkaar op de goede weg zitten. Mede daarom vind ik het bijzonder jammer dat ik mijn ambtstermijn niet kan volbrengen.

Graag wil ik een ieder bedanken voor de fijne samenwerking en de woorden van steun na mijn aftreden.

Voor de toekomst wens ik u alle goeds,

Dirk van Pijkeren

Datum laatst gewijzigd: 24/3/2004