Gemeente Zwolle

Gratis fiets graveren in Kampen: Gezamenlijke actie stadswachten Kampen en Zwolle

(dit is een gezamenlijk persbericht van Kampen en Zwolle)

Vrijdag 26 maart 2004 tussen 12.00 en 16.30 uur kunnen de inwoners van Kampen gratis hun fiets laten graveren, bij het stadhuis van Kampen.

De gratis graveerservice wordt aangeboden door de Stadswachten uit Kampen en Zwolle. Vrijdag 26 maart zijn de stadswachten uit Zwolle op bezoek bij hun collega's in Kampen. Dit bezoek vindt plaats in het kader van De Week van het Netwerken. Deze week, van 22 ? 26 maart 2004, gaan raden, colleges en gemeentelijke diensten van Kampen en Zwolle over en weer bij elkaar op bezoek, in het kader van Zwolle Kampen Netwerkstad.

Fietsendiefstal is een veelvoorkomend ongemak. Het kan overal voorkomen, in de binnenstad maar ook in andere wijken. Om de kans op diefstal aanmerkelijk te verkleinen, is het belangrijk dat de fietsen zijn voorzien van een postcode en een sticker. De postcode wordt aangebracht met behulp van een graveermachine die erg nauwkeurig werkt. De postcode wordt op een nette manier in het frame gegraveerd. Tevens worden de gegraveerde fietsen voorzien van een felgekleurde sticker. Hierdoor is duidelijk zichtbaar dat de fiets is gegraveerd, waardoor hij een minder geliefd object is voor fietsendieven. Het graveren van de fiets heeft verder als voordeel dat de politie sneller kan achterhalen of een fiets gestolen is.

Iedereen is welkom zijn of haar fiets gratis te laten graveren, op vrijdag 26 maart, van 12.00 tot 16.30 uur, voor het stadhuis van Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1. Men moet dan wel een legitimatiebewijs meenemen.


---