Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

24-03-2004
Archieven naar Tilburg

De Oosterhoutse archieven, te weten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze-Rijen en Oosterhout zijn een dienstverleningsovereenkomst aangegaan met de gemeente Tilburg. Dit besluit heeft tot gevolg dat momenteel een grootscheepse verhuizing plaatsvindt van de Oosterhoutse archieven naar het Tilburgse archiefdepot, het Regionaal Archief Tilburg. De verhuizing zal naar verwachting tot juni in beslag nemen.
Tot 1 juni 2004 kunnen hierdoor originele archieven en collecties helaas niet worden geraadpleegd. Ook is het niet mogelijk om informatie hieruit te verstrekken.
Ondanks de geschetste verhuisperikelen kan de genealoog inmiddels wel veel van zijn of haar gading in Tilburg vinden. De fotokopieën van de doop-, trouw- en begraafboeken en microfiches van de burgerlijke stand en bevolkingsregisters kunnen bij het onderzoekercentrum van het Regionaal Archief Tilburg worden geraadpleegd. Wie een bezoek wil brengen aan het onderzoekercentrum van het Regionaal Archief Tilburg kan terecht aan het Kazernehof 75 te Tilburg. De openingstijden van het onderzoekercentrum zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De zaterdag is gesloten gedurende de zomermaanden juli en augustus.