Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht 25-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Inbrekerswerktuigen

VEENENDAAL In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 maart werden drie mannen aangehouden omdat zij onder verdachte omstandigheden in het bezit waren van inbrekerswerktuigen.

Rond 02.45 uur zagen politiemensen een auto bij een benzinestation aan de Rondweg West staan. Bij de auto stonden drie mannen. De politiemensen controleerden het drietal, een 21-jarige man uit Amersfoort en twee mannen uit Zeist van 27 en 30 jaar. In de auto zelf en in de kofferbak troffen politiemensen een uitgebreid inbrekersarsenaal aan. Omdat de mannen al eerder voor inbraken waren aangehouden en gezien het voorgaande, werden zij aangehouden en in het politiebureau ingesloten.

Aanrijding onder invloed

RHENEN Op woensdag vond een kop-staart aanrijding plaats. Eén van de betrokkenen bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Rond 17.30 uur reed een 50-jarige automobilist uit Rhenen over de Herenstraat in de richting van Wageningen. Hij zag te laat dat een voor hem rijdende 32-jarige automobilist uit Renswoude stopte en hij botste op zijn voorligger. Niemand raakte gewond.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de 50-jarige man naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 875 ug/l, vier keer de maximaal toegestane waarde van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vlindermes tegen voorruit

OVERBERG Op woensdag 24 maart kreeg een automobilist een vlindermes tegen zijn voorruit. Even later werd de verdachte aangehouden.

Rond 15.00 uur reed een automobilist uit Leersum (leeftijd onbekend) over de Eindseweg. Hij zag dat een man langs zijn auto rende, een mes tegen de voorruit gooide, het mes oppakte en het bos in rende. De voorruit van de auto raakte beschadigd. De automobilist waarschuwde de politie.

Rond 16.30 uur meldde de boswachter dat hij de verdachte, een 29-jarige man uit Overberg, had aangetroffen en staande gehouden. Hij werd even later aan de politie overgedragen.

De verdachte bekende een vlindermes tegen de voorruit van de auto te hebben gegooid. Dit omdat hij vond dat de automobilist te hard reed. De verdachte kwam enigszins geestelijk verward over. Hij verklaarde bereid te zijn de schade te vergoeden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meisjes op roverspad

VEENENDAAL Op woensdag 24 maart bleken twee meisjes bij meerdere winkels diefstal te hebben gepleegd.

Rond 16.30 uur werden twee meisjes betrapt op diefstal bij een winkel aan de Hoofdstraat. Het tweetal, 12 en 13 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, werd door een personeelslid aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Onderweg naar het politiebureau verklaarde zij dat zij bij meerdere winkels goederen hadden gestolen. Uit hun fouillering op het politiebureau bleek dat zij bij nog vier winkels goederen hadden gestolen. Het ging daarbij om sieraden, lingerie, parfum en een sleutelhanger.

De meisjes bekenden de diefstallen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Tevens verklaarden zij al eerder winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan.