Dienstenbond CNV

Bonden sluiten historisch principe-akkoord met Aldi 25-03-2004

CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten zijn vanavond een historisch principe-akkoord met Aldi overeengekomen. Op twee belangrijke punten is overeenstemming bereikt. Met de supermarktketen waar jaren geen overleg mee mogelijk was, is nu afgesproken te komen tot een structureel overleg. Verder blijft het gemiddelde beloningsniveau van de filiaalleiders gehandhaafd. Dit laatste punt is de aanleiding voor het kort geding dat bonden en ondernemingsraden tegen Aldi hebben aangespannen. Zodra het principe-akkoord een feit is, zal het kort geding worden ingetrokken. Deze week wordt het principe-akkoord met een positief advies aan de leden voorgelegd. Het woord is nu aan hen.

CNV Dienstenbondbestuurder Richard Leloux: We schrijven geschiedenis vanavond. Ik ben uitermate gelukkig met deze uitkomst. Na heel veel discussie en juridische procedures is er nu toch een basis gevonden waardoor ook Aldi zich kan conformeren aan het Nederlandse overlegmodel. En het CNV is natuurlijk per definitie voor overleggen. Wij zoeken altijd het compromis! Voor de Aldi-medewerkers die met pijn in het hart zich tegen de plannen van hun werkgever hebben moeten keren, omdat zij hun huishoudbudget ontoelaatbaar veel zagen verminderen, kunnen weer met een gerust hart hun loyaliteit tonen. Want voor beide partijen is er veel winst. Dat Aldi het overlegmodel nu omarmt, betekent dat het bedrijf volwassen arbeidsverhoudingen nastreeft. Dat belooft veel goeds voor de toekomst!, aldus een tevreden vakbondsman.

De bedoeling is dat er geïnvesteerd wordt in de relatie tussen bonden en Aldi, zowel op centraal als decentraal niveau. Het afgesproken structureel overleg hiertoe zal eenmaal per kwartaal plaatsvinden: op centraal niveau met de holding, en op decentraal niveau met de Aldi-bedrijven. Tijdens dit overleg kunnen allerlei zaken aan de orde komen, zoals bijvoorbeeld veiligheid, ziekteverzuim en scholing.

Verder zullen alle contractvarianten die sinds 1999 bestaan voor filiaalleiders allemaal verdwijnen. Dit conform een eerdere uitspraak van de rechter op 10 februari jongstleden. Aldi respecteert volledig de uitspraak, alsook de CAO ten aanzien van arbeidsduur en overwerk. Verder blijft het gemiddelde beloningsniveau van de filiaalleiders gehandhaafd, met dien verstande dat een deel van de omzet-provisie wordt omgezet naar vast loon. Overwerk kan voortaan alleen nog plaatsvinden conform CAO: incidenteel, bij calamiteiten, in opdracht van een districtsleider, waarbij de CAO grensbepalend is.

Hoofddorp, 24 maart 2004

Voor nadere informatie:

Richard Leloux, CNV Dienstenbondbestuurder, 06 20 47 18 91

Lilly van Geest, persvoorlichter, 06 10 88 41 41

Voor eerdere persberichten zie www.cnvdienstenbond.nl!