Maastricht Aachen Airport


Reorganisatieplannen MAA aan personeel bekendgemaakt

Zoals al eerder aangekondigd moet er een ingrijpende reorganisatie plaatsvinden bij Maastricht Aachen Airport. De tegenvallende ontwikkelingen in de luchtvaart, gevoegd bij blijvend verliesgevende operationele resultaten, maken dit onafwendbaar.

Naast beëindiging van tijdelijke dienstverbanden, het aanbieden van een seniorenregeling en interne herplaatsingmogelijkheden, zijn gedwongen ontslagen helaas niet te vermijden. Hoe groot dit laatste aantal zal zijn, is nog niet bekend. In totaliteit zullen een veertigtal arbeidsplaatsen vervallen.

De reorganisatie bij MAA en haar dochter Maastricht Handling Services zal plaatsvinden door het integreren van een aantal afdelingen, die soortgelijke of nauw verwante activiteiten uitvoeren. Begin jaren 90 is MHS verzelfstandigd tot een Besloten Vennootschap, waarvan MAA 100% aandeelhouder is. Door afdelingen als bijvoorbeeld Financiële Administratie, Operations en Marketing nu weer vergaand te integreren, kan volstaan worden met een geringere personeelsbezetting.

Daarnaast kunnen in enkele zelfstandig blijvende afdelingen de werkzaamheden efficiënter worden georganiseerd.

Aan de Ondernemingsraden van MAA en MHS is advies gevraagd over de structuur van de nieuwe organisatie. Met De Unie en de AbvaKabo wordt overlegd over een sociaal plan.

25-3-2004 09:42