Binnensticht, 10.10 uur

Utrecht 25-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Bestuurder onder invloed aangehouden

BILTHOVEN De politie heeft in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 maart een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed een auto bestuurde.

Tijdens de surveillance kreeg een 49-jarige vrouw uit Bilthoven omstreeks 00.15 uur op de Rubenslaan een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 390 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd zij naar huis gestuurd.

Geen uitbraak maar inbraak in gevangenis

ZEIST De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden die over het hek van een gevangenis aan de Utrechtseweg waren geklommen.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie via getuigen de melding dat twee mannen bezig waren om over het hek van een gevangenis aan de Utrechtseweg aan het klimmen waren. Ter plaatse grendelde de politie met meerdere eenheden de omgeving af en zag dat twee mannen inmiddels over de eerste hekken waren gekomen en op het terrein van de gevangenis liepen.

De politie zag kans beide mannen - 18 en 19 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht - aan te houden. Zij verklaarde een praatje te willen gaan maken met een vriend die gedetineerd zat in de gevangenis. De mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bromfietsmotor slaat af bij zien politie

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een jongen in korte tijd voor de tweede maal staande gehouden voor het onverzekerd rijden.

Op de Koninigin Wilhelminalaan zagen surveillerende agenten een voor hen bekende jongen op een bromfiets rijden. Bij het zien van de politie wilde de jongen wegrijden maar de bromfiets sloeg spontaan af en wilde niet meer starten. De 16-jarige jongen uit Groenekan werd gecontroleerd en bleek zonder verzekering te rijden. Tevens werd duidelijk dat hij een week geleden voor hetzelfde feit ook al was gepakt.

Aanrijding letsel

ZEIST Op de Nicolaas Beetslaan vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een personenauto en een fietsster plaats. Hierbij raakte de fietsster gewond.

Ter plaatse trof de politie een 24-jarige gewonde vrouw uit Zeist aan. De vrouw was door een 24-jarige man uit Zeist aangereden. Door de aanrijding was zij met haar hoofd op de grond terecht gekomen en buiten kennis geweest. De ambulance heeft de vrouw met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. Omdat de politie nog geen helder beeld heeft van de oorzaak is ze nog op zoek naar getuige(n) van de aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel. : 0900 88 44.