Politie Drenthe

donderdagmorgen 25-03-04

Assen 25-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanhoudingen na rijden onder invloed
HOOGEVEEN Gisteravond werd een 23-jarige inwoner van Hoogeveen bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed in zijn auto over de Bethesdastraat en werd door de politie gecontroleerd. Omdat de man alcohol genuttigd had moest hij blazen. Resultaat: 475 ug/l. Hij moest zijn auto laten staan en kreeg een dagvaarding.

RODEN Een 19-jarige autobestuurder uit Leutingewolde werd gisteravond het Haarveen bekeurd voor het voeren van blauwkleurig extra verlichting aan de voorzijde van zijn voertuig. Omdat tijdens deze controle bleek dat hij ook alcohol gedronken had werd een adenmanalyse afgenomen met als resultaat 545 ug/l. Hij moest zijn auto laten staan en kreeg tevens een dagvaarding.

Bestuurder bekeurd voor verlopen APK
ASSEN Gisteravond werd een 25-jarige vrouw uit Assen bekeurd voor het rijden met een verlopen APK. De vrouw werd rijdend in haar auto aangetroffen op de Zwartwatersweg.

Inbraak in auto
EMMEN Een 24-jarige

Inbraak in bedrijf
MEPPEL Gisteravond werd er ingebroken in een bedrijf dat onderdeel uitmaakt van een bedrijvencentrum aan de Paardemaat. Van een kantoor op de begane grond werd een ruit ingegooid waardoor men binnen kon komen. Uit het pand waren 3 PCs, een server en een flatscreen weggenomen. De schade was door rondvliegend glas groot.

Klant pension gaat na overnachtingen er met tv vandoor EMMEN Een 58-jarige eigenaresse van een pension aan de Stortweg deed gistermiddag aangifte van oplichting en diefstal. De man die vanaf maandag overnacht had in het pension vertrok gistermiddag zonder de twee overnachtingen van 37,50 per nacht te betalen. Tevens nam de man een op de kamer staande kleurentelevisie met afstandsbediening mee. Hij wordt door de pensionhoudster als volgt omschreven:
* ongeveer 40 jaar oud

* gezet postuur

* ongeveer 1.80 1.90 lang

* sprak ABN

* droeg een sweater met rits

* donker c.q. zwart haar

* reed in een Volkswagen Passat, champagne kleur, luxe uitvoering en kenteken onbekend

Mensen die deze man kennen of te maken hebben gehad met zijn handelswijze kunnen bellen met het politie servicecentrum via 0900-8844.

Politie rolt hennepkwekerij op
MEPPEL In een boot gelegen aan de Paradijsweg werd gistermiddag een hennepkwekerij aangetroffen. Een 56-jarige inwoonster van Meppel was op moment van controle bezig met het uitzetten van weedstekken. Zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Meppel. De 44-jarige eigenaar van de boot, die zich op een boot gelegen naast de betreffende boot bevond verklaarde niets van de hennepplantage te weten. De man werd ook aangehouden en overgebracht naar het bureau. In totaal werden 4204 stekplantjes, 141 planten en 5 assimilatielampen vernietigd.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe 06-52528707. Dana Everts/Ernest Zinsmeyer resp. 06-52554218 en 06-22662875 zullen de voorlichting vanaf 16.30 uur overnemen.