Eemland noord, 10.35 uur

Utrecht 25-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Straatroof

SOEST Op woensdag 24 maart werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 22.00 uur parkeerde een 63-jarige vrouw uit Soest haar auto op de Dalweg en stapte uit. Terwijl zij naar de ingang van haar flat liep, werd plotseling haar tas van haar schouder gerukt. De verdachte rende met de tas weg in de richting van het Smitsveen. Het slachtoffer rende nog achter de verdachte aan, maar kon hem niet meer te pakken krijgen. In de tas zaten persoonlijke bescheiden en de portemonnee van de vrouw.

Signalement:

Licht getinte jongen van 16 18 jaar, ± 1.70 meter en had zwart achterover gekamd haar. Hij droeg een donkere trui, een spijkerbroek en vieze sportschoenen.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Openbare dronkenschap

EEMNES Op woensdag 24 maart werd een vrouw voor openbare dronkenschap aangehouden.

Rond 20.00 uur ging een politieman praten met de 43-jarige bewoonster van een woning aan het Willemserf. Dit daar zij de laatste tijd meerdere malen voor overlast in de buurt had gezorgd. De vrouw bleek echter zwaar onder invloed van alcohol te verkeren en daar er geen goed gesprek met haar viel te voeren, besloot de politieman het gesprek af te breken en verliet de woning.

Terwijl de politieman met een buurtbewoner aan het praten was, bonsde de 43-jarige vrouw daar op de deur. De politieman heeft haar gezegd de volgende dag nuchter naar het politiebureau te komen en nu weg te gaan. De vrouw bleef echter vervelend op straat rondhangen en klapte de spiegel van een politiebus in. Gezien haar gedrag werd zij daarop aangehouden voor openbare dronkenschap en naar het politiebureau overgebracht. Zij is verhoord en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Zij werd rond 23.45 uur in vrijheid gesteld.