Gemeente Gouda



datum: 25 maart 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182-588497

Start verkeersactie Componistenbuurt

Op woensdag 24 maart heeft burgemeester Cornelis in de Vivaldistraat één van de vier speciale verkeersborden onthuld die door bewoners is ontworpen. De bewoners van de Componistenbuurt ergerden zich al lange tijd aan het te hard rijden in hun buurt. Daarom hebben zij in samenwerking met de Tien Gouden Stadsregels een verkeersbord ontworpen. Op dit bord staan de gezichten van de kinderen uit de buurt en de oproep aan automobilisten hun vaart te minderen.

Deze verkeersactie is een van de uitwerkingen van het project Tien Gouden Stadsregels. De actie is nog een gevolg van de tweede campagne, waarin de regel Hard rijden is bloedlink, dus doe normaal centraal stond. Een actiecomité, bestaande uit actieve buurtbewoners, de wijkconsulent en de wijkchef, heeft een plan uitgewerkt om verkeersborden in de woonerven te plaatsen met de fotos van alle kinderen uit de wijk. Hieruit is een foto ontstaan met de Vivaldistraat als achtergrond en als het ware in de lucht hangende kinderhoofdjes. De gedachte hierachter is dat op een ludieke, maar ook indringende manier de hardrijders in de woonerven worden aangesproken. Het project Tien Gouden Stadsregels heeft gefaciliteerd in het uitvoeren van de borden.

Gouden Stadsregels

In 2002 hebben 3.800 Gouwenaars de 10 Gouden Stadsregels gekozen. Dit bleek het startsein voor een stadsbrede discussie. Het initiatief van de gemeente krijgt steeds meer bijval van Goudse organisaties en inwoners van Gouda. Het project Gouden Stadsregels wil bereiken dat inwoners van Gouda de 10 regels kennen, elkaar durven aanspreken op de regels en dat steeds meer mensen actief betrokken zijn bij de uitvoering. Meer informatie over de Stadsregels vindt u op de website: www.goudenstadsregels.nl.


--- einde bericht ---