HOGESCHOOL INHOLLAND


Opleiding MER van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam komt als beste uit de bus

ROTTERDAM De opleidingen Management, Economie en Recht(MER)van Hogeschool INHOLLAND doen het goed in de ogen van deskundigen en studenten. De opleiding MER van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam krijgt van de visitatiecommissie zelf de hoogste waardering. Ook de andere MER-opleidingen van Hogeschool INHOLLAND in Alkmaar, Haarlem en Diemen werden als goed beoordeeld.

De MER-opleiding van INHOLLAND Rotterdam scoort vooral hoog als het gaat om de diversiteit van de gekozen werkvormen, de faciliteiten, de cultuur en de aansluiting van de opleiding op de beroepspraktijk. Dit blijkt uit het eindrapport Breed en veelzijdig van een onafhankelijke visitatiecommissie die de kwaliteit van twintig hbo-opleidingen MER heeft beoordeeld. De MER van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam kreeg maar liefst vijf keer het predikaat Uitstekend toegekend en laat daarmee de Hogehschool Arnhem/ Nijmegen en de Hogeschool van Amsterdam achter zich. De opleiding MER van Hogeschool Rotterdam eindigde als laatste.

De MER-opleiding van INHOLLAND Alkmaar viel vooral op omdat ze geen enkele onvoldoende scoorde. De commissie prijst het curriculum van INHOLLAND Alkmaar. Het curriculum streeft naar vergaande integratie van studieonderdelen. Dit daagt de studenten uit om de gewenste competenties actief lerend te verwerven. De resultaten dwingen volgens de commissie respect af. Ook het feit dat studenten binnen de grenzen hun eigen leerroute kunnen bepalen wordt als zeer positief ervaren. Daarnaast is het personeelsbeleid voorbeeldig opgezet evenals het kwaliteitszorgsysteem.

De MER-opleiding van INHOLLAND Diemen scoorde door de uitmuntende beroeps-voorbereiding. Hogeschool INHOLLAND Diemen werd door de commissie zelfs mondeling gecomplimenteerd over de wijze waarop deze opleiding aandacht besteedt aan allochtone studenten. Verder was de commissie bijzonder tevreden over de grote betrokkenheid van zowel docenten als studenten bij de opleiding.

De MER-opleiding van INHOLLAND Haarlem kreeg onder andere lof voor de aansluiting op de leerroutes van de MBO student. Ook de vwo-student en de havist vinden bij de studie MER van Hogeschool INHOLLAND Haarlem de juiste aansluiting op de bij hen reeds aanwezige studiebagage. Daarnaast kreeg de persoonlijke aandacht van het docententeam voor de student een hoge waardering van de Commissie. Een voor alle studenten MER belangrijke mening van de Commissie, is het brede perspectief dat de studie biedt op de arbeidsmarkt.

einde persbericht

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND RotterdamTel. 010 495 9941 of
06-54980998, E-mail: Donatello.PirasPols@INHOLLAND.nl

25 mrt 04 10:40