AutoRai

25-3-2004

Grote interesse voor private financiering van Porsche

Porsche heeft met zeer groot succes in de Verenigde Staten een private lening uitgeschreven. Met dit financiële instrument, dat te vergelijken is met een emissie van aandelen op de beurs, stelt de sportwagenfabrikant de reeds bestaande, zeer goede financiële dekking tot ver in de toekomst zeker.

Het volume van deze private financiering bedraagt 625 miljoen dollar, en is daarmee de grootste kapitaalopname van dit soort, die een Duitse onderneming ooit in de VS heeft gerealiseerd.

Holger P. Härter, lid van de Raad van Bestuur van Porsche en verantwoordelijk voor financiën: De belangstelling was zo overweldigend, dat de emissie enkele malen overtekend was. Bij het huidige, lage renteniveau is het ons gelukt om, tegen uitstekende condities, langdurige liquiditeitsvoorzorgen te nemen en daarmee de groeistrategie van het merk weer een solide basis te geven.

De uitgifte vond plaats in vier tranches, met een looptijd van tussen de zeven en vijftien jaar. De investeerders zijn zon twintig institutionele beleggers vooral verzekeringsmaatschappijen uit de Verenigde Staten. Bankpartners waren ABN Amro en Merrill Lynch, die over goede ervaringen beschikken in de VS-Amerikaanse Private-Placement-Markt. Porsche is reeds met twee andere noteringen op de kapitaalmarkt aanwezig.