AutoRai

25-3-2004

SEAT Altea scherp geprijsd

SEAT hanteert scherpe prijzen voor de Altea, de Multi Sports Vehicle die onlangs op de Autosalon van Geneve werd onthuld en die in juni op de Nederlandse markt komt. Vanaf het begin is er keuze uit vier aantrekkelijke uitrustingsniveaus. De Altea is al verkrijgbaar vanaf 19.450,- (incl. BPM/BTW).

De Altea is de eerste SEAT van een nieuw tijdperk. Hij combineert een innovatief en krachtig design met de ruimte en het comfort van traditionele MPVs en voegt daar typisch SEAT ook nog eens een zeer sportief karakter en een dito wegligging aan toe. Vandaar de benaming MSV ofwel Multi Sports Vehicle.

De Altea is 4,28 meter lang, 1,77 m breed en 1,57 m hoog. Binnen deze compacte buitenafmetingen heeft SEAT een praktisch en stijlvol interieur ontworpen met vijf zitplaatsen én een bagageruimte met dubbele vloer. De totale inhoud van de bagageruimte bedraagt meer dan 400 liter.

Vier uitrustingsniveaus
Voor de SEAT Altea bestaat vanaf het begin keuze uit vier uitrustingsniveaus

- Reference

- Sport

- Stylance

- Sport-up

Reference
Met de Reference geeft SEAT een nieuwe betekenis aan het woord basisuitvoering, want dit model beschikt standaard over bijvoorbeeld een boordcomputer, cruise control, elektrische ramen vóór, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een semi-automatische airconditioning. Ook de veiligheidsuitrusting van de Reference is van hoog niveau: zes airbags, ABS, TCS
(Tractie Controle Systeem) en Anti Whiplash hoofdsteunen zijn standaard.
De Altea Reference is al verkrijgbaar voor 20.750,- (incl. BPM/BTW). Overigens is er ook een Altea zonder airconditioning verkrijgbaar. De prijs van dat model waarvan de uitrusting verder identiek is aan die van de Reference, is vastgesteld op 19.450,- (incl. BPM/BTW).

Sport
De Sport-uitvoering heeft alle comfortabele en praktische zaken van de Reference-uitrusting, maar voegt daar sportieve accenten aan toe zoals vijfspaaks 16 inch lichtmetalen velgen, een sportonderstel, kuipsstoelen met zwart-rode bekleding en een leren stuur en pookknop. De Altea Sport is er vanaf 21.795,- (incl. BPM/BTW).

Stylance
Stylance staat bij de Altea voor maximale luxe. Deze uitvoering beschikt over een Climatronic in plaats van een semi-automatische airconditioning. Radio/CD met afstandsbediening op het stuur, zevenspaaks 16 inch lichtmetalen velgen, een coming home functie van de koplampen, mistlampen vóór en elektrische bediening van de buitenspiegels en van de ramen vóór én achter, behoren eveneens tot dit luxe uitrustingsniveau.
De Stylance-uitvoering van de Altea is verkrijgbaar vanaf 22.595,- (incl BPM/BTW).

Sport-up
De Altea Sport-up combineert de luxe van de Stylance-uitvoering met pure sportiviteit. En dus beschikt deze versie ook over een sportonderstel, vijfspaaks 16 inch lichtmetalen velgen en kuipstoelen met zwart-rode bekleding. Daarmee is de Sport-up zowel uiterlijk als wat betreft de rijeigenschappen het sportieve paradepaardje van de Altea-reeks.
De Sport-up uitvoering is leverbaar vanaf 23.295,- (incl. BPM/BTW).

De nieuwe DSG-versnellingsbak
De 140 pk sterke 2.0 TDI 16V is leverbaar met de nieuwe DSG zesversnellingsbak met dubbele koppeling. Feitelijk is deze DSG-versnellingsbak een combinatie van twee drietraps versnellingsbakken en twee dubbelschijfs koppelingen, maar in de praktijk is hij ook te gebruiken als een automaat. Als in de tweede versnelling bijvoorbeeld het maximum toerental wordt bereikt, begint de tweede koppeling met het inschakelen van de derde versnelling. Het overschakelen tussen de versnellingen gebeurt zonder tijdverlies: één koppeling koppelt, terwijl de ander op hetzelfde moment ontkoppelt. Door de enorme snelheid van het systeem, accelereert de DSG-versie van de 2.0 TDI sneller van 0-100 km/h dan dezelfde uitvoering met handgeschakelde zesbak.

In vergelijking met een conventionele automaat biedt DSG bovendien meer rijplezier én een lager verbruik; de trekkracht en de prestaties zijn optimaal omdat het systeem geen gebruik maakt van een koppelomvormer.

Kleuren
De SEAT Altea is verkrijgbaar in drie Non-Metallic kleuren en in tien Metallic kleuren. Nieuwe kleuren zijn o.a. Emocionrood (non-metallic), Luviablauw en Inktzwart (beide Metallic).

De Altea staat begin juni bij de SEAT-dealers in de showroom.