Partij van de Arbeid


Den Haag, 25 maart 2004


Vragen van de leden Timmermans en Samsom (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer


1. Is u bekend dat het CDA-Kamerlid Koopmans een vertrouwelijk rapport van de landsadvocaat in de openbaarheid heeft gebracht, waarin staat dat de provincie Limburg aansprakelijk is voor het storten van zwaar vervuild mijnsteen in het grintgat In de Roes bij Ohé en Laak?


2. Zo ja, bent u bereid, nu het rapport toch op straat ligt, om terug te komen op uw eerdere besluit om het rapport vertrouwelijk te houden en het nu ook zelf te publiceren? Zo ja, wilt u de conclusies van de landsadvocaat dan van uw commentaar voorzien, waarbij met name de vraag relevant is of de conclusies van de landsadvocaat gevolgen hebben voor de rijksbijdrage aan de afdeklaag op het verontreinigde grintgat?


3. Bent u tevens bereid om de beleidslijn te herzien, waarbij rapporten van de landsadvocaat in beginsel een vertrouwelijk karakter hebben? Zo nee, wat is nog de waarde van deze beleidslijn als Kamerleden zich hieraan onttrekken met een beroep op het algemeen belang?


Dagblad De Limburger van 20 maart 2004