Ingezonden persbericht


Onetrail.Net zet SeeBeyond in voor integratie leveranciers en resellers

Nederlandse B2B exchange verlaagt orderverwerkingskosten met 45%

Hoofddorp, 25 maart 2004 - Onetrail.Net, de Nederlandse business-to-business exchange voor ICT- en kantoorartikelen, gaat het integratieplatform van SeeBeyond inzetten voor de aansluiting van leveranciers en resellers op de marktplaats. Op basis van SeeBeyond (Nasdaq: SBYN), leverancier van het eerste open integratieplatform voor de ontwikkeling en inzet van composite applications, kunnen leveranciers, distributeurs en resellers kostenefficiënt zakendoen met hun partners via één verbinding met Onetrail.Net.

Onetrail.Net heeft na een grondige evaluatie van verschillende integratiearchitecturen voor eGate Integrator en eXpressway Integrator van SeeBeyond gekozen. Vooral de brede functionaliteit en flexibiliteit van de oplossingen gaven de doorslag. Onetrail.Net had naast de vertaling van het berichtenverkeer ook behoefte aan enterprise application integration, workflow, business process management, partnermanagement en beveiliging.

"SeeBeyond sluit zeer goed aan op ons businessmodel", zegt Jeroen Moonen, CEO van Onetrail. "De oplossing is zeer flexibel als het gaat om het integreren van uiteenlopende processen van verschillende bedrijven, zowel via kant-en-klare connectors als via tools om nieuwe koppelingen te maken."

Door de complete functionaliteit van SeeBeyond hoeft Onetrail niet te investeren in het bouwen van koppelingen tussen systemen binnen de hub zelf. Volgens Moonen was 60% van het personeel van Onetrail.Net daar voorheen mee bezig. Nu kunnen medewerkers zich volledig concentreren op het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsprocessen.

Het businessmodel van Onetrail is zeer succesvol. Een gemiddelde reseller kan via Onetrail.Net bijna 45% op orderverwerkingskosten besparen. Bovendien verbetert de kwaliteit van het orderverwerkingsproces door integratie en automatisering aanzienlijk. Mensen hoeven namelijk niet dezelfde gegevens meerdere keren in te voeren, waardoor de kans op fouten afneemt. Op die manier stijgt het serviceniveau binnen de gehele supply chain.

"Onetrail.Net is een goed voorbeeld van hoe een complete integratieoplossing ervoor zorgt dat bedrijven zich kunnen concentreren op het ontwikkelen van nieuwe businessprocessen in plaats van het bouwen van simpele koppelingen tussen systemen", zegt Tom de Wit, Sales Director Nederland bij SeeBeyond. "De mogelijkheden die wij bieden voor business process management en ons bewezen integratieplatform resulteren in kostenverlaging, business agility, risicovermindering en grotere klanttevredenheid. Dit zijn cruciale componenten voor het succes van bedrijven als Onetrail.Net."

SeeBeyond
SeeBeyond (Nasdaq: SBYN) levert het eerste volledig J2EE-gecertificeerde composite application network gebaseerd op een zeer compleet integratieplatform. Het bedrijf heeft ruim 14 jaar kennis van en ervaring met het ontwikkelen en integreren van innovatieve software bij Global 2000-bedrijven. SeeBeyonds Integrated Composite Application Network-suite (SeeBeyond ICAN) gaat verder dan Enterprise Application Integration en helpt bedrijven snel bedrijfsbrede applicaties voor eindgebruikers te ontwikkelen en in te zetten binnen bestaande systemen en infrastructuren. SeeBeyond heeft wereldwijd ruim 1.880 klanten, waaronder ABB, ABN Amro, DuPont, Fujitsu, General Motors, Hewlett-Packard, Pfizer, Samsung en Sprint.