Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ilse media introduceert nieuwe muziekdienst: Download.nl

Amsterdam - 25 maart 2004

ilse media introduceert vandaag een premium muziekdienst voor alle internetgebruikers in Nederland onder de naam Download.nl (www.download.nl).

De dienst bevat zowel muziek van bekende internationale popartiesten als Christina Aguilera en George Michael als van klassiekers zoals Elvis en Louis Armstrong. De catalogus bevat 275.000 nummers en wordt geleverd door het engelse OD2.

Download.nl biedt muziek van de bekende platenmaatschappijen als BMG, EMI, Warner Music, Sony Music en Universal. Daarnaast is ook het repertoire te verkrijgen van kleine en onafhankelijke labels. Binnenkort zullen ook meer artiesten van Nederlandse bodem beschikbaar zijn.

Bij Download.nl bepaalt de klant hoe hij zijn of haar muziek wil gebruiken. Zo kan de consument muziek huren of kopen. Fragmenten van 20 seconden zijn gratis te beluisteren. In de losse verkoop zijn er al singles vanaf ¤ 0,99. Een muziekpakket maakt het kopen van meerdere nummers of een compleet album, zelfs nóg voordeliger.

Sander Remans, Entertainment Manager ilse media:

'Wij zijn trots dat we met een product komen waar de platenmaatschappijen achter staan. De rechten worden afgedragen aan de artiesten waardoor we hoge kwaliteit kunnen aanbieden tegen een goede prijs. Je kan op Download.nl jouw eigen verzamel-CD samenstellen of zelfs met één klik een compleet album downloaden na het beluisteren van de streams. Met andere woorden, eerst luisteren en dan pas kopen of huren.

De lancering van Download.nl vandaag laat zien dat ilse media belangrijke stappen zet om breedbandgebruikers van kwaliteitscontent te voorzien. Download.nl is de centrale plek voor digitale content. Muziek is een eerste stap om meer kwaliteitscontent op een centrale plek bijeen te brengen.'

Paul Molenaar, CEO ilse media:

'Digitale mediaconsumptie is volwassen geworden. Het internet heeft enorme potentie voor muziekdistributie. De verschuiving van retail naar online werkt in het voordeel van de consument. Met Download.nl kan nu eenvoudig, snel en eerlijk muziek worden gedownload.'

Charles Grimsdale, CEO van OD2:

'Wij zijn erg blij om samen met ilse media de markt voor legale digitale muziek uit te bouwen. We hebben de afgelopen maanden een enorme groei gezien in het aantal muziek downloads. Wij zien Download.nl is als een aanwinst voor alle muziekliefhebbers in Nederland.'

Over ilse media

ilse media is met 300 miljoen pageviews per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Ze bereikt als marktleider meer dan 60% van de Nederlandse internetpopulatie. Onder ilse media vallen Startpagina.nl (170 miljoen pageviews per maand, 3,9 miljoen bezoekers per dag), de zoekmachine ilse.nl (60 miljoen pageviews per maand, 1 miljoen zoekopdrachten per dag) , de nieuwssite NU.nl (65 miljoen pageviews per maand) , Overzicht.nl (4 miljoen pageviews per maand) en Vindex.nl (1 miljoen pageviews per maand). Ook de gratis e-mailsite en het populaire chat.nl vallen onder ilse media.

Daarnaast is ilse media uitgever van de de ilse media magazines (voorheen Accres Uitgevers), uitgever van de WELKE gidsen en funda Verhuisblad. ilse media is tevens een deelneming van Sanoma Uitgevers, bekend van tijdschriften zoals Libelle, Viva, Panorama, VT Wonen, en Donald Duck.

Over OD2 (On Demand Distribution)

OD2, is marktleider in de verkoop van muziek en exploitatie van online muziekwinkels in Europa. Het bedrijf, mede opgericht door Peter Gabriel in 1999, heeft de grootste catalogus met legale digitale muziek and is de enige dienst die op grote schaal consumenten de mogelijkheid geeft om muziek te spelen als om te branden.

Naast Nederland exploiteert OD2 onder ander winkels in Engeland, Frankrijk en Duitsland voor MTV, Virgin Music en Coca-Cola.