Politie Zuid-Holland-Zuid

25/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

25-03-2004 - Persberichten District II

VROUW GESLAGEN
GETUIGEN GEZOCHT
GORINCHEM- Een 48-jarige vrouw is op 24 maart in haar woning aan de A.B. Corneliszoonstraat tegen haar voorhoofd geslagen. Omstreeks 11.45 uur liep ze vanaf de toilet de woonkamer in. Toen ze de deur opende en de woonkamer inliep kreeg ze van een nog onbekend persoon een harde klap tegen haar voorhoofd en raakte even buiten bewustzijn. Toen ze bijkwam zag ze dat het raam aan de tuinzijde open stond. De schemerlamp was ook verschoven in het raamkozijn. Er is in de woning niets vermist . De zoon van de vrouw was op het moment van de klap boven in de woning. De technische recherche stelt een onderzoek in. De vrouw krijgt slachtofferhulp aangeboden.

Wanneer getuigen iets gezien hebben kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de wachtcommandant in Gorinchem.

CONTROLE OP TAXIS EN AANHANGWAGENS
GORINCHEM Tijdens een controle op zogenaamde permanente technische gebruikseisen op taxis en aanhangwagens waren er van 65 gecontroleerde eenheden er 18 niet in orde. Er is 11 keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, 2 aanhangwagens waren overbeladen en daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor niet hands-free bellen, niet bij zich dragen van rijbewijs en kentekenbewijs.

ONGEVAL
TIENHOVEN- Op woensdag 24 maart heeft er een ongeval plaats gevonden op de Reigersdreef in Tienhoven (Zederik). Een 60-jarige man uit Ameide reed over de Reigersdreef en wilde op een gegeven moment linksaf slaan. Achter hem reed een 20-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland. De vrouw wilde de man inhalen terwijl de man links had voorgesorteerd. Hierdoor ontstond er een aanrijding tussen beide voertuigen. Het voertuig van de man raakte hierdoor total loss. De man raakte gewond aan zijn hoofd.

VERKEERSCONTROLE
SLIEDRECHT- Het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid heeft op woensdag 24 maart een verkeerscontrole gehouden aan de Rivierdijk, de Thorbeckelaan en de Deltalaan. Er werd gecontroleerd op snelheid en het dragen van autogordels. In totaal werden er 375 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er 23 bekeurd; 14 mensen wegen het niet dragen van de autogordels, acht voor te hard rijden en een persoon voor bellen tijdens het rijden.

DRONKEN AUTOMOBILIST
GORINCHEM- Een 43-jarige man uit Klazienaveen is op woensdagavond 24 maart aangehouden. De man was met zijn auto tegen een vangrail op de rijksweg A-27 bij Gorinchem gereden. Agenten lieten de man blazen. De man bleek te veel alcohol op te hebben. Hierop si hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
LEERDAM- Een 21-jarige man uit Leerdam is aan de Noordwal aangehouden. Dit gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag 25 maart. Agenten lieten de man blazen. De man blies een A van Alert. Dit betekent dat de man te veel alcohol op had. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.