1e persbericht van donderdag 25 maart 2004

Eindhoven 25-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Echtpaar aangehouden na aanrijding

Een 36-jarige in Eindhoven woonachtige vrouw met de Colombiaanse nationaliteit is woensdagavond rond 22.45 uur aangehouden op de Doelenstraat. Ze zou daar volgens getuigen met haar auto achteruit tegen een geparkeerde wagen hebben gereden. Agenten die ter plaatse kwamen, hadden het vermoeden dat de vrouw had gedronken. Ze weigerde echter een blaastest te ondergaan. Later, na een ademanalyse op het bureau, bleek ze een alcoholpromillage van ruim 1,00 te hebben. Toen bleek ook dat ze geen rijbewijs heeft. Tegen de vrouw is daarom proces-verbaal opgemaakt. Ze is ingesloten voor onderzoek naar haar verblijfsstatus. Ook haar 39-jarige echtgenoot is woensdagavond aangehouden. De in Eindhoven woonachtige Amerikaan was meegegaan naar het bureau nadat zijn vrouw was opgepakt. Hij schold vervolgens een aantal agenten uit nadat hij weigerde de binnenplaats van het politiebureau te verlaten. Ook hij is ingesloten voor onderzoek naar zijn verblijfsstatus.

Eindhoven: Man met vuurwapenonderdelen aangehouden

Donderdagmorgen om 2.25 uur is op de Huizingalaan een 28-jarige man uit Gemonde aangehouden. Tijdens een controle van de auto van de man vonden politieagenten een loop, een kolf en een telescoop, allemaal van een vuurwapen. De verdachte is ingesloten en zijn auto en de vuurwapenonderdelen zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Auto gestolen

Woensdag om 19.00 uur zag een 59-jarige man uit Son dat zijn auto voor zijn neus gestolen werd. De man was gestopt op de Limburglaan en wilde iets uit de kofferruimte van zijn auto pakken. Hij liet de sleutels op het contact zitten. Een dief zag toen kans in de auto te stappen en met de auto voor de neus van de eigenaar weg te rijden. De auto is een blauwe Jaguar 3.0 V6 met het kenteken 90-DN-KH. In de auto had de eigenaar nog een attachékoffer staan met daarin zijn paspoort, sleutels, telefoon, autopapieren en verschillende pasjes.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

In een bedrijfspand aan de 1e Tussendijk/Binnendijk is woensdagochtend een hennepkwerij met 900 planten en een kweekruimte met 9000 hennepstekjes aangetroffen. Ook stond er de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Een deel van de ruimte was ingericht als knipperij voor hennepplanten. Een 23-jarige Helmonder, die in het pand was, is daar rond 10.30 uur aangehouden en voor onderzoek in verzekering gesteld. Zijn rol bij de kwekerij wordt nog onderzocht.

Helmond: Man met gestolen bromfiets aangehouden

Woensdag om 23.00 uur is in de Heistraat een 22-jarige Helmonder aangehouden. Politieagenten zagen hem zonder verlichting op een bromfiets rijden. Tijdens de controle bleek dat de bromfiets vorig jaar in Alkmaar was gestolen. De brommer bleek niet verzekerd. De bromfiets is in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maarheeze: Computer weg na inbraak

Donderdagmorgen rond 5.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan het Rondven. De daders vernielden een ruit en namen een computer, een flatscreenmonitor en een batterijlader mee.

Geldrop: Buit 25 euro bij inbraak

Donderdag rond 4.15 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Korte Kerkstraat. De daders forceerden de voordeur en konden 25 euro aan wisselgeld buit maken.

Riethoven: Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

Donderdagmorgen rond 2.00 uur is op de Dorpsstraat een man van 47 jaar uit Riethoven aanhouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De man blies tijdens een ademtest ruim 2.00 promille. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.