DIERENPARK EMMEN

Nieuwsbrief uit Dierenpark Emmen

25 maart 2004
Onderwerp:
Nieuwsbrief uit Emmen

Nieuwe lente, nieuw begin

Met de komst van de lente maakt het Noorder Dierenpark ook een frisse start: met een andere naam, de komst van bijzondere nieuwe diersoorten, talrijke dierenbaby's, een nieuwe wervingscampagne en als klap op de vuurpijl een grote voorjaarsschoonmaak.

Nieuwe naam
Op 1 april 2004 krijgt het Noorder Dierenpark een andere naam. Vanaf die dag heet de Emmense dierentuin 'Dierenpark Emmen. Door de toevoeging 'Emmen' zal het park gemakkelijker te vinden zijn. Het nieuwe internetadres is www.dierenpark-emmen.nl.

Bijzondere diersoorten
Dit jaar krijgen vele nieuwe diersoorten hun thuis in Emmen. Een grote groep dwergotters bijvoorbeeld, doet binnenkort zijn intrede in het park. De dwaze capriolen van deze speelse dieren staan garant voor uren kijkplezier voor jong en oud.
Hun nieuwe buren, de grote fruit-etende Rodriguez-vleerhonden zijn met recht spectaculair te noemen. Andere nieuwkomers zijn exotische vogelsoorten zoals de Cuba-amazones, textor-wevers, de blauwkoplori's en kuifmaina's. Zij slaan straks hun kleurige vleugels uit in de overdekte tropische tuinen. En in het Aziëhuis komen binnenkort indrukwekkende Indische varanen.

Veel dierenbaby's
In de eerste maanden van dit jaar zagen al vele dieren het levenslicht in Dierenpark Emmen. En de babyboom is nog lang niet voorbij. De grote Afrikasavanne lijkt wel een kindercrèche: er draven twee girafjes en vier jonge impala's rond! En heel binnenkort komt daar misschien de eerste kleine koedoebaby bij. Ondertussen zijn in de pinguïnkolonie tientallen paartjes aan het nestelen. Bovendien is een aantal pinguïnkuikens al zo groot dat ze het ouderlijk nest hebben verlaten.
Ook tal van andere vogels zijn aan het broeden. In het Zuid-Amerikaanse tropische regenwoud AmeriCasa bijvoorbeeld, is net een jonge zonneral uit het ei gekropen en broedt een mannetjes-jassana op vier eitjes. Even verderop doen jonge Incasterns hun eerste voorzichtige pogingen om te vliegen.
Bij de verschillende apenkolonies barst het ook letterlijk van het nieuwe leven. Vier mantelbaviaantjes houden - hangend onder moeders buik - de andere apen nauwlettend in de gaten, terwijl een slingeraapje en twee kleine ringstaartmaki's druk en onbezonnen aan het spelen zijn.

Nieuwe wervingscampagne
'Kijken wordt beleven' is het thema van de nieuwe wervingscampagne waarmee Dierenpark Emmen het jaarabonnement onder de aandacht gaat brengen. Met een kleurrijke wervingsfolder en een abri-campagne zal vooral het element beleving benadrukt worden. Houders van een abonnement kunnen het hele jaar door het park bezoeken en dus de dieren en alle nieuwe ontwikkelingen daadwerkelijk 'beleven'. Bovendien profiteren abonnementhouders van voordelige aanbiedingen in het park en krijgen ze korting op de entreeprijs van andere dierenparken. Verder worden er tal van speciale activiteiten georganiseerd en valt vier keer per jaar het originele magazine Magazzo! in hun brievenbus.

Voorjaarsschoonmaak
Zo veel nieuwigheden vragen om een frisse aanpak. De jaarlijkse voorjaarsschoonmaak op 1 april sluit daar dan ook precies bij aan! Alle medewerkers, van directeur tot stagiaire, steken op deze dag de handen uit de mouwen, in de emmers sop. Het hele park krijgt deze dag een extra opfrisbeurt, waarmee het nieuwe seizoen officieel van start kan gaan.

Einde nieuwsbrief

Noot voor de pers: voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Dierenpark Emmen, telefoonnummer: 0591 850 850. Er is een foto beschikbaar via www.perssupport.nl door te klikken op de titel van het persbericht.

25 mrt 04 12:26

Download het RGB orgineel in zip formaat