Apple Benelux

De mogelijkheden van iLife: GarageBand iTunes iPhoto iMovie iDVD Importeren Ordenen Verfraaien Diavoorstellingen On line delen Afdrukken Albums maken

De nieuwe versie van iPhoto. Foto's sneller sorteren en weergeven dan ooit.

iPhoto

Of je nu honderd of duizend digitale foto's hebt, met iPhoto heb je ze allemaal binnen handbereik, automatisch geordend zodat je ze snel kunt terugvinden. Razendsnel zelfs. iPhoto is bovendien gebruiksvriendelijk en geeft je de volledige controle over je foto's: je kunt ze importeren, ordenen in albums, verfraaien en delen met anderen door ze af te drukken of te versturen via e-mail of het internet of in mooie fotoboeken.

25.000 foto's. Geen wachttijd.

Je hebt snel: een Ferrari op de Duitse Autobahn. Je hebt sneller: een straaljager die de geluidsbarrière doorklieft. En je hebt iPhoto. Met dit alles-in-één-programma voor het importeren, ordenen, bewerken en delen van digitale foto's blader je sneller dan ooit door je fotocollectie.
Aantal foto's

Bevat je iPhoto-bibliotheek 250 afbeeldingen? 2.500 afbeeldingen? Of misschien 25.000? iPhoto blijft snel, ongeacht het aantal digitale foto's in je collectie. Sterker nog, vanaf het eerste moment dat je de nieuwe versie van iPhoto gebruikt, zul je versteld staan van de drastisch verbeterde prestaties.
Foto's slepen

Vliegensvlug foto's vinden

Neem het bladeren. Door duizenden foto's bladeren om net die ene te vinden die je nodig had, was vroeger op zijn zachtst gezegd nogal een onderneming. Maar dat is verleden tijd. Als je nu de schuifknop versleept, razen de foto's over het scherm. Je hoeft niet meer te wachten. Er is geen vertraging. Je vindt die foto van het barbecuefeestje van vorige zomer in luttele seconden: je ziet dus direct resultaat.
iPhoto Edit Mode

Deze ongelooflijke snelheid geldt overal: bij het verkleinen en vergroten van afbeeldingen, bij het verwijderen van afbeeldingen, bij het schakelen tussen albums en modi (van importeren naar ordenen naar bewerken). Kortom, alles werkt sneller in iPhoto, van het moment dat je iPhoto opent tot het moment dat je het afsluit.

Koppie koppie

Je kunt je favoriete foto's nog sneller in iPhoto vinden als je gebruikmaakt van een nieuwe voorziening die is overgenomen van de populairste digitale jukebox. Net zo als je slimme afspeellijsten kunt maken in iTunes, kun je nu ook slimme albums maken in iPhoto. Canon Powershot

Stel, je wilt alle foto's zien die je door de jaren heen op de verjaardag van je dochter hebt gemaakt. Door een slim fotoalbum te maken, laat je iPhoto het zoekwerk voor je opknappen. Voeg wat zoekcriteria toe om een nieuw album te maken, bijvoorbeeld alle foto's met de trefwoorden "Marije" en "verjaardag". In een oogwenk staat je slimme album vol met foto's. Sterker nog, er worden later automatisch nieuwe afbeeldingen aan het album toegevoegd die voldoen aan de door jou opgegeven criteria. Vanaf nu kun je iPhoto het zware werk laten doen!
iPhoto Shared Library

Nieuwe manieren om samen te genieten

Maar er is meer... je kunt het resultaat van je creatieve buien aan je hele gezin laten zien. Ze kunnen je vakmanschap bewonderen zonder zelfs maar hun kamer te hoeven verlaten. Zodra je een slim album hebt gemaakt, kan iedereen in huis het album op zijn of haar eigen Mac bekijken. Het is nu namelijk mogelijk foto's te delen via Rendezvous. Dat is dezelfde technologie die het mogelijk maakt nummers en afspeellijsten in iTunes met anderen te delen. In plaats van muziek, deel je nu foto's met iedereen die op hetzelfde netwerk is aangesloten.

Nu we het toch over muziek hebben: je favoriete nummers en afspeellijsten krijgen heel wat meer te doen in iPhoto, omdat je nu per diavoorstelling meerdere nummers kunt afspelen. De feedback van iPhoto-gebruikers was duidelijk: veel diavoorstellingen duren langer dan het gemiddelde nummer. Als je nu vanuit iPhoto naar de muziekbibliotheek van iTunes gaat, kun je een volledige afspeellijst selecteren voor een diavoorstelling. Dat geldt natuurlijk ook voor alle muziek die je zelf maakt met GarageBand. Je diavoorstellingen worden ware kunstwerkjes door de verbeterde voorzieningen voor achtergrondmuziek en de prachtige nieuwe overgangen.
-- Bestel nu iLife '04 bij de Apple Store.

Bekijk de iLife '04-video

Introductievideo

Meer informatie over iLife '04 vind je in deze introductievideo met Tony Hawk, Elijah Wood en Sheryl Crow

Download iPhoto 4.0.1 Update

Gebruik je iPhoto 4? Installeer dan iPhoto 4.0.1 voor sterk verbeterde dia's, verbeterde performance, sneller importeren en meer. Download update.

Nieuw in iPhoto


* Foto's automatisch ordenen op basis van datum
* Slimme albums

* Foto's thuis of in de klas met anderen delen via Rendezvous
* Foto's beoordelen (een tot vijf sterren)
* Nieuwe overgangen (geïnspireerd door Keynote)

Verbeterd in iPhoto


* Prestatieverbeteringen over de hele linie: sneller het programma openen, sneller bladeren, sneller afbeeldingen verkleinen en vergroten, sneller afbeeldingen verwijderen, sneller schakelen tussen albums, enzovoort

* Volledige iTunes-afspeellijsten als achtergrondmuziek voor diavoorstellingen

* Nieuwe overgangen voor nog professionelere diavoorstellingen
* Foto's sneller vinden door weergave op beoordeling, slimme albums en zoekopties op basis van datum en tijd

Beoordelingssysteem met sterren

Dit idee krijgt vijf sterren

Wat vind je hiervan: je verzamelt de beste foto's die je ooit van Marije hebt gemaakt in één album. Het maakt niet uit wanneer en waar ze zijn gemaakt, je wilt gewoon de beste foto's van je oudste dochter op één plek hebben. Met iPhoto kun je nu die droom verwezenlijken, want je kunt alle afbeeldingen beoordelen met een tot vijf sterren. Zo kun je de foto's die je in een minder heldere staat hebt genomen twee sterren geven, en je meest lumineuze foto's vijf.

Vervolgens laat je iPhoto alle foto's zoeken met vier of vijf sterren en het trefwoord "Marije". Et voilà: een portfolio van Marije.

Diavoorstellingen maken

Dialoogvenster 'Diavoorstelling'

Een diavoorstelling maken in iPhoto is altijd al eenvoudig geweest. En in iPhoto 4 vind je nieuwe voorzieningen waarmee je ze nog veel mooier maakt om naar te kijken. Laat je vrienden en collega's versteld staan met vernuftige overgangen, zoals een kubus en kantelende of vervagende mozaïeken. Ze zullen dan werkelijk eens met plezier naar je vakantiefoto's kijken.

Albums maken

iPhoto-album

Met iPhoto is het een fluitje van een cent om je foto's te bewaren in de omslag van een schitterend ingebonden fotoalbum. iPhoto-afdrukken

Afdrukken bestellen

Met iPhoto kun je je herinneringen vastleggen op prachtige afdrukken van hoge kwaliteit. Je kunt je foto's zelf afdrukken op een van de vele kleurenprinters die worden ondersteund in Mac OS X of afdrukken bestellen bij Kodak, rechtstreeks vanuit iPhoto.

iPhoto-informatie


* Discussieforum

* Ondersteuningspagina

* Oefeningen

* Commentaar

De mogelijkheden van iLife


* GarageBand Maak een nummer met GarageBand om je diavoorstelling compleet te maken

* iTunes Beluister een nummer (of een volledige afspeellijst) in iTunes en stel het in als achtergrondmuziek voor een diavoorstelling

* iMovie Open je iPhoto-bibliotheek vanuit iMovie, selecteer een of meer afbeeldingen en pas op deze reeks in één keer het Ken Burns-effect toe

* iDVD Sleep een voltooide diavoorstelling rechtstreeks naar een effectgebied van een nieuw iDVD -project