Gemeente Den Haag

maart 2004
Rouwbeklag Paleis Noordeinde: bereikbaarheid en vervoer (23 maart)

Van donderdag 25 maart t/m zondag 28 maart wordt het publiek in de gelegenheid gesteld afscheid te nemen van H.K.H. Prinses Juliana op Paleis Noordeinde. Vanaf station Den Haag worden kaartjes met de looproute uitgedeeld. Deze looproute wordt ook met bebording aangegeven. Vanaf het Centraal Station is gratis bus- en invalidenvervoer beschikbaar. Bij het paleis zal de gemeente extra banken plaatsen, voor het geval de wachttijden lang zijn. De gemeente Den Haag raadt bezoekers die Prinses Juliana de laatste eer willen bewijzen, af met de auto naar de stad te komen.

Pendelbussen
Vanaf het station rijdt de HTM met gratis extra pendelbussen naar Paleis Noordeinde. De bussen rijden in continue dienst vanaf 8.30 uur tot circa 01.00 uur (al naar gelang de behoefte) tussen het Centraal Station via halte Malieveld naar Paleis Noordeinde en terug. De bussen starten op het busplatform van het Centraal Station. De bussen zijn herkenbaar aan lijnnummer 0 en voorzien van de tekst: Extra Dienst. Op de haltes Centraal Station, Hollands Spoor en Malieveld staan medewerkers van HTM om reizigers te informeren.

Invalidenvervoer
Tevens is er speciaal gratis invalidenvervoer beschikbaar. De rolstoelbusjes staan op het plein voor de hoofdingang van het Centraal Station opgesteld. Deze rijden ook van 8.30 tot ca. 01.00 uur.

Wandelroute
Ook te voet is het paleis goed te bereiken. De toegang tot het paleis bevindt zich aan de achterzijde op de Prinsessewal. De gemeente plaatst borden die de route aanduiden en op Den Haag Centraal Station zullen wandelroutekaartjes van CS naar het paleis uitgedeeld worden. Deze routekaart is ook beschikbaar op www.denhaag.nl.

Auto
In principe wordt het afgeraden met de auto naar het rouwbeklag te komen. Indien men dit toch doet: Vanaf richting Utrecht (A12), afslag 2 Centrum, volg de bordjes pendelbus paleis Noordeinde. Vanaf Wassenaar (N44), volg de bordjes pendelbus paleis Noordeinde. U kunt dan uw auto parkeren in de parkeergarage Malieveld. Men moet echter wel rekening houden met omleidingsroutes.

Meer info:
www.denhaag.nl
www.htm.net of de HTM Consumentenlijn (070 3848666, kantooruren) en www.ns.nl