Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht

Persbericht

25 maart 2004

Prof. dr. Franz Palm benoemd tot decaan van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde

Het College van Bestuur heeft prof. dr. Franz Palm (1948) benoemd tot decaan van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Universiteit Maastricht. Prof. Palm wordt per 1 september 2004 benoemd voor een periode van twee jaar met een mogelijkheid tot verlenging.

Franz Palm volgt prof. dr. Steven Maijoor op, die in 2001 werd benoemd tot decaan van de faculteit. Vanwege zijn benoeming tot directeur bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) legt hij op 1 april 2004 zijn functie neer. Prof. Maijoor blijft als deeltijd hoogleraar Control en Auditing aan de UM verbonden. In de periode april tot september 2004 wordt het interim-decanaat vervuld door prof. dr. Rudolf Müller.

Sinds 1985 is Franz Palm hoogleraar Econometrie aan de Universiteit Maastricht. Hij is in de periodes 1986-1989 en 1998-2001 al decaan geweest van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. Hij is in 1975 gepromoveerd bij het onderzoeksinstituut CORE (Center for Operations, Research and Econometrics). Verder heeft hij een Master-graad in Economie/Econometrie aan de Universiteit van Leuven. Hij is fellow in de American Statistical Association. Verder is hij buitenlands lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), afdeling Gedragswetenschappen en Maatschappijwetenschappen.

Palm is oprichter en oprichter en mede-uitgever van het Journal of Empirical Finance, redactielid van The Economist, associate editor van het Journal of Econometrics en voormalig associate editor van het Journal of Economic and Business Statistics en de European Economic Review.

Het College van Bestuur is blij en vereerd dat Franz Palm de positie van decaan van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde heeft geaccepteerd. Het CvB is ervan overtuigd dat Franz Palm de faculteit op uitstekende wijze zal leiden op het pad van ontwikkeling op alle drie de speerpunten: internationalisering, onderwijs en onderzoek.

Noot voor de pers:

De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 3882044. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 2127 5612, mailto:pers@bu.unimaas.nl De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/